Maç sonrası ilk açıklamalar geldi

Kasımpaşa'yı 5-1 mağlup ettikleri maçın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat ve Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal özdeş açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 20.09.2016 - 10:41
Abone Ol google-news

                                                                                                                                               Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Advocaat, maç içerisinde bazı anlarda çok iyi olduklarını, bazı anlarda da iyi olmadıklarını belirterek, "İyi olmadığımız anları geliştirmemiz lazım. Takım halinde, birlik halinde oynamamız lazım. Bugün rakibimiz ceza kesemedi bize, ama başkası keser" dedi.

Hollandalı teknik adam, takımın performansına etki eden değişimin ne olduğunun sorulması üzerine, "Bu akşam kazandık, temel fark buydu. Perşembe günü oynadığımız rakibimiz Kiev'i mağlup etti. Kalitesini anlatıyor bize bu. Kasımpaşa'nın yeni bir hocası var. Yeni hocası olan takıma karşı oynamak her zaman zordur. Ne olacağını bilemezsiniz, ama iyi bir skor aldık" diye konuştu.

Kendi evlerinde oynamak ile deplasmanda oynamak arasındaki farkla ilgili bir soruya da Dick Advocaat, "Ben içeride oynama ile dışarıda oynama arasında fark görmüyorum. Güzel goller attık, umarım oyuncularımıza o güveni verir" yanıtını verdi.

Fenerbahçe'nin ideal 11'i ile ilgili sorulan soruya Advocaat, "Olumlu yönde bir cevap verirsem diğer oyuncular kötü anlaşılabilir. Tuzak gibi bir soru. Bazı maçlarda başka oyuncuları kullanmamız gerekecek. Her oyuncuya ihtiyacımız var. İdeal 11 bu demek istemiyorum. Bazı sebeplerimiz vardı bugün, bu 11 ile sahaya çıktık. van Persie sakat, birkaç maçta da Salih'ten mutlu değildim" dedi.

Lens'in oyundan alınmasının ardından tepki göstermesine de değinen tecrübeli teknik adam, "Lens ile uzun zamandır birbirimizi tanıyoruz. Kesinlikle hiçbir sorun yok. Sinirlenmiş olması iyi bence, ama çok daha iyisini yapabilirdi bugün. İki gol ortası yapmış olmasına rağmen ben ondan daha fazlasını bekliyorum. Bir oyuncuyu oyundan aldığımda sinirlenmesi her zaman iyidir" ifadesini kullandı.

Josef de Souza ve Ozan'ın saha içindeki pozisyonları ile ilgili soruya Advocaat, "Aslında biz onları hücuma dönük düşünüyoruz. Böyle oynuyorsanız, 'belki' diye bir şey olmamalı. Mutluyum gerçekten, bugün güzel goller attı takım adına. O pozisyondaysanız ceza sahasına yakın olmalısınız. Topal biraz daha arkalarındaydı, onlar daha öndeydi. Fena da başarmadılar bu işi" şeklinde konuştu.

"BEN İSTEDİKLERİMİ SÖYLEYEMEYECEKSEM BIRAKIP GİDEYİM" 

Zorya maçı sonrası yaptığı, "Yüksek tempoda oynayamayacak oyuncular var" açıklamasına ilişkin bir soru üzerine Dick Advocaat, "Asla isim vermem maç sonrası açıklamalarda. Son maçta da kullanmadım. Orada belki bazı oyuncuların üst düzey beklentilerimizi karşılayacak bir performans göstermediklerini söyledim. Bazı oyuncularda böyle bir durum gördüm, ama tamamen benim kararımdı. Ben istediklerimi söyleyemeyeceksem bırakıp gideyim. Yöneticilerimize kapımız tesislerde sonuna kadar açık. Ben onları görüyorum ve görüyorum ki iyi insanlar" dedi.

Takımın fizik kondisyonu olarak iyi durumda olduğunu da vurgulayan Hollandalı teknik adam, "Bizim fizik kondisyonla ilgilenen Fatih hocamız, şu anda istediğimiz seviyeye ulaştığımızı, hatta üzerine bile çıktığımızı anlattı oyunculara. Bu kadar maç temposu arasında daha sert antrenmanlar yapmamız gerekti. Nerede olduğumuzu maç sonu verilerinde de elde edebilirsiniz. Biz o seviyeye geldiğimizi görüyoruz ve şu an iyiyiz" açıklamasını yaptı.

Advocaat, her maçın önemli olduğunu da ifade ederek, "Şu anda önümüzdeki ilk maç çok önem taşıyor. Geçmişi de silip atmıyoruz, ama şu maçlar var, bu maçlar var diye görmememiz lazım. Avrupa'da hala yenilmeziz. Bu akşamı ilk adım olarak görelim ve böyle devam etsin. Maç maç gidelim, adım adım gidelim" diye konuştu.

"4 MAÇTA 1 PUAN KASIMPAŞA'YA YAKIŞMADI"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise, 4 maçta 1 puan almanın Kasımpaşa'ya yakışmadığını belirterek, şunları söyledi:

"İlk 3 haftada 1 puan alan rakibimiz ve takımımız karşılaştı bugün. Skoru anlatmak biraz güç. İstediğimiz gibi başladık ve arka arakaya aynı golleri yedik. Bizi üzen buydu. Bu biraz bocalamamıza neden oldu. Birkaç gol girişimi bulduk derken, yine serbest vuruş organizasyonlarından, dönen toptan gol yedik. 3-0 devre arasına girdik. Devre arasında oyuncularıma 'skoru unutun ve daha dirençli oynayın' dedim. İkinci yarıda ilk 30 dakika topa daha çok sahip olduk. İstediğimiz oyunu oynadık. Tam ikinci golü bulabilir miyiz derken, bireysel hatayla 2 gol yedik ve 5-1 kaybettik. Çıktığım ilk maçtı bu. Kasımpaşa camiası bu durumu atlatacak güçtedir. Oyuncularıma, 'bu skoru unutturmak özür dilemekle değil, düzeltmekle olur' dedim. 5-1'den sonra şunu söylemek istiyorum; 30 maç sonunda nerede olduğumuz önemli. Çok daha fazla çalışacağız. Pozisyon hatasından gol yememizi engellememiz gerekiyor. 4 maçta 1 puan bizim takımımıza yakışmıyor. Bunu düzelteceğimizi umuyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler