Maç yayınında 'havuz sistemi'ne doğru

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Avrupa Şampiyonası ile Dünya Kupası eleme maçlarında yayın hakkının satışını, havuz sistemi oluşturarak kontrol altına alma kararı aldı.

Yayınlanma: 22.03.2011 - 11:37
Abone Ol google-news

UEFA Başkanı Michel Platini, Paris'teki 35. UEFA Kongresi çerçevesinde toplanan 53 ülke federasyonu yetkilisiyle UEFA yönetiminin tasarı üzerinde anlaşma sağladığını söyledi.
Michel Platini, alınan kararla, Avrupa'daki geliri düşük ülke federasyonlarına mali katkı sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

Platini, kararın ayrıca, federasyonların bundan böyle bu iki turnuvanın elemelerine ilişkin finansal gelirlerle ilgili kaygılardan uzaklaşmalarına ve futbola daha çok eğilmelerine katkı sağlayacağını da kaydetti. Karara göre şu ana kadar sadece kendi evinde oynadığı maçlardan gelir elde eden ülke federasyonları, bundan böyle oluşturulacak havuzdan payını alabilecek ve bu şekilde, diğer ülke federasyonlarıyla kıyaslandığında maddi bir kayba uğramayacak. Sistem, 2016 Avrupa Şampiyonası ve 2018 Dünya Kupası elemelerinde uygulamaya konacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler