Madenciler zam ve sosyal haklarını istiyor!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gökçeler beldesinde, özel bir firmada çalışan 800 maden işçisi, maaşlarında ve sosyal haklarında iyileştirme isteği kabul edilmeyince ocaklara girmeyerek başlattıkları eyleme, Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğünde çalışan madenciler de destek verdi.

Yayınlanma: 17.12.2011 - 16:20
Abone Ol google-news

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, eylem yerinde yaptığı konuşmada, bu tür eylemlerin taşkınlık olarak algılanarak olumsuz sonuçlar çıkarılmaması gerektiğini söyledi.

Bu eylemlerin demokrasinin gereği olduğunu belirten Mutlu, şöyle konuştu:
''Demokrasilerde bu tür eylemler dün olduğu gibi bugün ve yarın da olacaktır. İnsanlara daha güzel imkanlar ve yaşam şartları sunulması sayesinde bu eylemlere ihtiyaç kalmamasını isteriz. Eyleme katılan emekçilerin iş yerlerine ve işverene zarar verme ya da zarar ettirme amacında olmadıklarını biliyoruz. Arkadaşlarımız huzur içerisinde çalışıp, daha fazla üreterek hem kendileri hem de işverenlerinin daha fazla kazanmasını istediklerini ifade ediyorlar. Amaç başka olsaydı daha değişik yollara başvururlardı. Burada iki taraf için asıl olan gerekli görüşmelerin tamamlanarak bir an önce sorunun çözüme kavuşmasına katkı sağlamak olmalıdır. İşveren katı tutumundan vazgeçip, sorunu olumlu şekilde sonuçlandırarak bölgedeki prestijini sarsmamalıdır. GMİS olarak eylem olumlu şekilde bitene kadar emekçi madencilere destek vermeye devam edeceğiz.''


Geçmiş yıllarda çalıştığı özel kömür ocağından ayrılarak yurt dışında çalışmaya başlayan Yusuf Yıldız da (28), aracının önüne astığı dövizle eyleme destek olduğunu belirterek, ''Yaklaşık 3 yıl önce şirketten ayrıldım.  Gurbette, burada yaptığım işin hemen hemen aynısını yapıyorum. Ancak 10 kat daha fazla kazanıyorum. Buraya arkadaşlarıma destek olmak için geldim'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler