'Madımak katillerini aklıyorlar'

2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği bazı gazetelerde yayımlanan Madımak katliamı ile ilgili haberleri 'düzmece've 'gerçeklerin çarpıtılması' olarak değerlendirdi. Yapılan açıklamada seçimlere gidildiği günlerde yurttaşların aklını bulandırıp 'yandaşların aklanmaya çalışıldığı' belirtildi. Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği de haberlere tepki gösterdi.

Yayınlanma: 01.06.2011 - 13:22
Abone Ol google-news

2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Madımak katliamının belli gazetelerde yayımlanan haberlerle seçimler öncesinde “siyasete alet edilmesine” tepki gösterdi.

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Emel Sungur ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül yaptıkları ortak yazılı açıklama ile Sabah gazetesinde yer alan “Madımak’ta 4 PKK’li” haberini değerlendirdi. Açıklamada, “Hemen ifade edelim ki, savcılığın araştırması bu haberin içeriğinden ibaret ise haberin hiçbir gerçekliği ve inandırıcılığı bulunmamaktadır: Düzmecedir, gerçekleri karartma gayretidir, inandırıcılıktan uzak ve bilgi çarpıtma amaçlıdır” denildi.

Gerçekleri karartma gayreti

Açıklamada, seçimlere gidildiği günlerde yurttaşların aklını bulandırıp, “yandaşların aklanmaya” çalışıldığı anlatıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül de haber için “Düzmecedir, gerçekleri karartma gayretidir, inandırıcılıktan uzak ve bilgi çarpıtma amaçlıdır” derken, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu da “Madımak katliamını aklayıp, saklamayın” diye konu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler