Mahkemeye zorla getirilecekler

Terör örgütü PKK'nin Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun içinde yer alan ve Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlanan 9 kişi hakkında, ''zorla getirilme müzekkeresi'' hazırlanmasına karar verildi.

Yayınlanma: 24.06.2010 - 07:56
Abone Ol google-news

Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve Mahmur kamplarından 19 Ekim 2009 günü gelen 34 kişi arasında yer alan 13 kişinin yargılanmasına Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.
Duruşmada, bir başka dosyadan tutuklu bulunan sanık Mehmet Şerif Gençdal hazır bulundu.

Tutuksuz yargılanan sanıklar Bülent Aka, Gülbahar Çiçekçi, Sait Şedal, Hamsiye Zeydi, Mehmet Kaçan, Mikail Soydan, Vilayet Yakut, İsmail Ayas, Emine Sağat, Hamyet Dinçer, Nurcan Tümeğ ve Musa Tümeğ katılmadı.

Sanık Gençdal, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamenin kendisine ulaşmadığı gerekçesiyle savunma hazırlayamadığını belirterek, süre talebinde bulundu.

İddia makamı, duruşmaya katılmayan sanıklar hakkında, ''zorla getirilme müzekkeresi'' hazırlanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından, sanıklardan Hamsiye Zeydi, Bülent Aka ve Hamyet Dinçer'in adres tespitlerinin yapılmasına, diğer 9 sanık hakkında ise duruşmaya katılmadıkları gerekçesiyle ''zorla getirilme müzekkeresi'' düzenlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
 

13 sanık hakkında tutuklama kararı

Diyarbakır 4 ve 5. Ağır Ceza Mahkemelerinde 17 Haziran 2010 tarihinde görülen duruşmada Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun içerisinde yer alan 10 sanık tutuklanmış, duruşmaya katılmayan 3 sanık hakkında da ''gıyabi tutuklama'' kararı çıkarılmıştı.
 

4 kişi serbest

Öte yandan yerör örgütü PKK'den kaçarak Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan 7 kişi, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlandırılarak serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK'ye ait Kuzey Irak'taki kamplardan bir süre önce kaçarak Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü PKK üyesi 7 kişiden 4'ünün sorgusu tamamlandı.

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen biri kadın 4 terörist, serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon