'Malatya Kent Anı ve Bellek Defteri' oluşturuluyor

Malatya Valiliği tarafından 'Malatya Kent Anı ve Bellek Defteri' oluşturulmasının kararlaştırıldığı bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada bu kapsamda Malatya ile ilgili olarak anı ve hayalleri olan herkesin bu hayallerini kendileriyle paylaşmaya davet edildi.

Yayınlanma: 27.11.2010 - 16:06
Abone Ol google-news

Malatya Valiliği tarafından  konuyla ilgili yapılan açıklamada, kentin sahip olduğu zengin ve köklü geçmişi günümüze taşımak, sahip olduğu değerlerin kaybolmasını önlemek ve geçmişini bilen bir kent dokusu yaratmak amacıyla başta Malatya Kent Araştırmaları Merkezi kurulması  gibi çeşitli projelerin yaşama geçirildiği belirtildi. Açıklamada, "Bu kapsamda ilimizin kayda geçmemiş tarihini oluşturan kentsel içerikli anıların kaybolmasını önleyerek kayda geçirmek, bu anıların tarihsel bir veri olarak paylaşılmasını sağlamak, değerlerimizi  bu vesile ile bir kez daha kamuoyunun gündemine taşımak ve yaşayan bir kent hafızası yaratmak amacıyla “Malatya Kent Anı ve Bellek Defteri oluşturma projesi uygulamaya konmuştur" denildi.  Açıklamada, Malatya Kent Anı ve Bellek Defteri oluşturulması projesinden son aşamaya gelindiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu projeyle zengin geçmişimiz ile geleceğe dair hayallerimiz anlamlı bir şekilde bir araya getirilmiş olacaktır. Valiliğimiz koordinatörlüğünde, Malatya Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) başkanı Levent İskenderoğlu tarafından yürütülen proje kapsamında oluşturulacak iki ayrı anı ve bellek defterinde, ilimize ait anılarını paylaşmak isteyen yetişkinlerin anıları ile kentimize ait hayalleri olan gençlerin bu hayalleri bir araya getirilecektir. İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde oluşturulacak Minyatür Tarihi Malatya Konağında halkımıza sunulacak deftere anılarını yazı ile yazamayacak durumda olan katılımcılar için sesli ve görüntü kayıt imkânı sağlanarak bu kayıtlar Sözlü Tarih Araştırmaları olarak arşivlenecektir. Bu proje ile;  kentimizin anılarda saklanan tarihinin ortaya çıkarılması, bu tarihin korunması ve genç kuşaklara aktarılabilmesi yanında; gençlerimizin kentimize ait hayallerini kamu oyuyla paylaşmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.  Anılarda yaşayan Malatya ile hayalleri süsleyen Malatya’nın bir araya getirilmesini amaçlayan bu projenin başarıya ulaşması ancak halkımızın değerli katkıları ile mümkün olacaktır. Bu bağlamda halkımızı 03.12.2010 tarihinde  hayata geçecek projeye anı ve hayalleri ile destek olmaya davet etmekteyiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler