Malezya'da genel seçim

Malezya'daki seçim komisyonu, 56 yıldır ülkenin başında bulunan Ulusal Cephe'nin, parlamentoda 133 sandalyeyi garantilediğini açıkladı.

Yayınlanma: 06.05.2013 - 06:14
Abone Ol google-news

Malezya Seçim Komisyonu, iktidarda olan ve liderliğini Başbakan Necip Rezak Ulusal Cephe'nin geçen dönem 135 olan sandalye sayısının bu seçimde 133'e düştüğünü belirtti. "Irkçılığa ve yolsuzluğa hayır" sloganıyla seçimlere hazırlanan ve liderliğini Enver İbrahim'in üstlendiği muhalefetteki Halkın İttifakı bloku ise 89 sandalye kazandı.

Komisyon, kayıtlı 13 milyon seçmenin yüzde 80'e karşılık gelen yaklaşık 10 milyon vatandaşın oy kullandığını kaydetti. Muhalifler, Ulusal Cephe'nin seçim hileleri yaptığını iddia ederek, iktidar partisinin göçmen Bangladeş, Filipin ve Endonezyalılara usulsüz oy kullandırdığını ileri sürüyor. Hükümet ve seçim komisyonu, iddiaları reddediyor.

Rezak, düzenlediği basın toplantısında "tüm Malezyalılara Ulusal Cephe'nin zaferini kabul etmesini istediğini belirterek, tüm dünyaya Malezya'da olgun bir demokrasi olduğunu göstermek zorunda olduklarını" ifade etti. Rezak, partilerine yönelik eleştiri ve saldırılara rağmen asla yılmayacaklarını söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler