"Maliye Bakanı, kamuoyunu doğru bilgilendirmiyor"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in deprem vergilerinin kendilerinden önce kalıcı hale getirildiğine yönelik sözlerine CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, "Sayın Bakan kamuoyunu doğru bilgilendirmemiştir. Deprem vergileri olarak anılan vergiler AKP döneminde kalıcı hale getirilmiştir" yanıtını verdi.

Yayınlanma: 27.10.2011 - 14:04
Abone Ol google-news

Yazılı bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in deprem vergisine yönelik sözlerine yanıt verdi.

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'in 1999'da yürürlüğe konulmuş olan deprem vergilerinin kendilerinden önce kalıcı hale getirildiğini söylediğini ifade eden Hamzaçebi, şöyle dedi:
"Sayın Bakan kamuoyunu doğru bilgilendirmemiştir. Deprem vergileri olarak anılan vergiler AKP döneminde kalıcı hale getirilmiştir. Deprem vergileri olarak kastedilen Özel İletişim Vergisi ile bazı kağıt ve işlemlerden alınan Özel İşlem Vergisi 1999 yılı sonunda yürürlüğe girmiş olup bu vergilerin uygulaması 31.12.2002'de sona ermekteydi. Ancak AKP 2002'de iktidar olduğunda anılan vergilerin yürürlüğünü önce 4783 sayılı Kanunla 2003 yılı sonuna kadar uzatmış; daha sonra 2003 yılında yürürlüğe konulan 5035 sayılı Kanunla da bu vergiler kalıcı hale getirilmiştir."


"AKP kalıcı hale getirdi"

Hamzaçebi, AKP Hükümeti'nin özel işlem vergisini Harçlar Kanununun çeşitli kalemleri arasında yerleştirerek, sadece cep telefonları ile yapılan konuşmalar üzerinden alınan özel iletişim vergisini ise sabit telefonlar üzerinden yapılan konuşmaları da kapsama dahil etmek suretiyle kalıcı hale getirdiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler