Maliye yargı tanımadı
Maliye Bakanlığı, yargı ve Kamu Denetçiliği Kurumu’nun kararına karşın geçici personele ek ödeme vermemekte ısrar etti. Memur-Sen, Maliye’yi dava etti.
Maliye Bakanlığı, yargı ve Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) kararına karşın davaları kazanan 4-C statüsündeki geçici personele ikinci ek ödemeyi vermedi. Maliye, KDK’nin kararının “uygulanabilir olmadığını” savunurken, karara tepki gösteren Memur- Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Danıştay’a dava açtı.
Memur-Sen, Maliye Bakanlığı’nın lehlerine yargı kararı bulunan 4-C’lilere ek ödeme vermemesi üzerine KDK’ye başvurdu. Başvuruyu haklı bulan KDK de “tavsiye kararı” alarak Maliye Bakanlığı’na gönderdi. KDK, 4-C’lilerin yaşadıkları mağduriyetin idareler tarafından giderilmesi için, “bu kişilerin hem yargı kararı kaynaklı ek ödemeden hem de toplu sözleşme kapsamındaki ek ödemeden yararlanacağını öngören genel bir uygulama yazısının Maliye Bakanlığı tarafından yazılmasını” istedi.
Maliye Bakanlığı ise KDK’ye gönderdiği yazıda bu talebi reddetti. Maliye, bu gerekçeyle KDK’nin tavsiye kararında yer alan çözümün “uygulanabilir nitelikte görülmediğini” bildirdi. Maliye’nin bu kararına Memur-Sen’den tepki geldi. Konfederasyon, bakanlığın, KDK’nin kararının uygulanabilirliğini ortadan kaldıran türden bir karar alma hak ve yetkisi bulunmadığını belirtti. Memur-Sen, bu durumun KDK kararlarını işlevsiz bırakacağına, kurumun itibarına zarar vereceğine, idarenin eylem ve işlemlerinin denetlenmesini ortadan kaldıracağına dikkat çekti. Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen de Maliye’nin kararının iptali için Danıştay’a dava açtı.
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Esad'a ikinci darbe
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- 6 asker şehit olmuştu
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi