Mansur Yavaş, Financial Times'a konuştu

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, İngiltere'nin saygın gazetelerinden Financial Times'a konuştu.

Yayınlanma: 21.03.2019 - 11:37
Abone Ol google-news

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, İngiltere'nin saygın gazetelerinden Financial Times'a demeç verdi. Gazetenin muhabirleri Laura Pitel ve Funja Güler imzalı haberde Ankara’daki seçmenin önceliğinin ekonomi olduğu belirtildi.

Gazeteye konuşan Mansur Yavaş, başkent Ankara ile sıradan bir Anadolu kenti arasında fark olmadığını söyledi. Ankara'nın eski kültürel ve tarihi karakterini canlandırarak, turizmi destekleyeceklerini belirten seçmenin yüksek enflasyon ve işsizlik gibi konularda rahatsız olduğunu söyledi.

Yavaş, vatandaşın artık "işimiz yok, yaşam çok pahalı" demeye başladığını ve bu nedenle de hükümeti suçladıklarını belirtti.

Kazanırsa ne olacak

Mansur Yavaş, seçimi kazanması durumunda ise, “Bu zafer AK Parti’nin sandıkta yenilebileceğini gösterecek. Bu muhalefete moral depolayacak ve hükümetin kendisine, ‘neden kaybettik’ diye sormasına sebep olacaktır” ifadesini kullandı.

Adaylığına yapılan itiraz işleme alınmadı

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yapılan itirazı aday listeleri kesinleştiği için işleme almadı.

Yavaş hakkındaki iddialar tartışılırken Tarsus’tan bir yurttaş, YSK’ye adaylığın iptali istemini içeren bir dilekçe göndermişti.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler