Marmaris kruvaziyer turizmin gözdesi

Türkiye'nin önemli kruvaziyer limanlarından biri olan Marmaris'e, mayıs ayı başından bugüne kadar yolcu gemileriyle yaklaşık 15 bin turist giriş yaptı.

Yayınlanma: 19.05.2011 - 09:09
Abone Ol google-news

Kuzey Afrika'da yaşanan karışıklılar nedeniyle bazı kruvaziyerlerin de rotasını Türkiye'ye çevirmesinden dolayı Marmaris'e gelen yolcu gemisi sayısında artış sağlandı.
Son olarak sabah saatlerinde Marmaris'e gelerek limanın büyük rıhtımına yanaşan dünyanın en büyük yolcu gemilerinden İtalyan bayraklı ''Aida Diva'', ilçeye hareketlilik kazandırdı.

Santorini Adası'ndan gelen dev gemide çoğunluğunu Almanların oluşturduğu yaklaşık 2 bin 50 ve 600 personel bulunduğu belirtildi. Gümrük işlemlerinin ardından gemiden inen yolcular, havanın güneşli olmasını da fırsat bilerek yat limanında yürüyüş yaptıktan sonra Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezdi. Çarşıya hareketlilik getiren yolcuların genelde takı, hediyelik eşya gibi ürünlere ilgi gösterdiği görüldü. Bazı yolcular ise ilçenin tarihi ve doğal güzelliklere sahip yerlerini gezmek için günlük turlara katıldı.

Alınan bilgiye göre, Aida Cruises şirketinin filosuna 2007 yılında katılan 69 bin 203 grostonluk 11 katlı geminin 250 metre uzunluğunda olduğu ve içinde süit kamaralar, yüzme havuzları, sauna, masaj odaları, spor salonları, casino ile gösteri salonları bulunuyor.
Marmaris'ten akşam saatlerinde ayrılacak gemi Antalya'ya gidecek. Marmaris Liman İşletmeciliği yetkilileri, Aida Diva'nın bu yıl içerisinde ilçeye ikinci seferini gerçekleştirdiğini söyledi.

Liman yetkilileri, mayıs ayı başından bugüne kadar 5 farklı geminin gerçekleştirdiği 9 seferde ilçeye yaklaşık 15 bin turistin geldiğini bildirdi. Yetkililer, Marmaris'e bu ay içerisinde 4 gemi seferi daha yapılmasının beklendiğini kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler