"Masum bir hak arama eylemi değil"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''kamu çalışanlarının, vatandaşların günlük hayatlarını ıstıraba dönüştürme hakkına sahip olmadığını'' belirterek, ''Bugün yapılan eylemi çok masum bir hak arama eylemi olarak değerlendirmek mümkün değildir'' şeklinde konuştu.

Yayınlanma: 25.11.2009 - 14:29
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, memurların bugün yaptığı ''uyarı grevine'' değindi.

Çelik, kamu çalışanlarının, daha fazla ücret ve hayat standartlarının yükseltilmesi talebinde bulunmalarının demokrasilerde bir hak, son derece meşru ve masum bir talep olduğunu vurguladı.

Memurların, hükümete yönelik eleştiri ve sitemlerde de bulunabileceğini de kaydeden Hüseyin Çelik, şunları söyledi:

''Ancak kamu çalışanları vatandaşın günlük hayatını ıstıraba dönüştürme hakkına sahip değildir. Trenleri durdurup, insanların oradan yollarına devam etmelerini engellemek, trenlerin çalışmasını engellemek, sağlık kurumlarında vatandaşın sağlığının olumsuz etkilenmesi için bazı girişimlerde bulunmak, öğrencilerin okula gitmesinin önüne engel koymak, kamu sendikacılığı anlayışıyla bağdaşmamaktadır.

Açıkçası, bugün yapılan eylemi çok masum bir hak arama eylemi olarak değerlendirmek mümkün değildir. Bütün diyalog yolları açıkken, böyle bir eyleme tevessül etmenin iyi niyetle bağdaşır tarafını olmadığını ifade etmek istiyorum.
Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes Anayasa ve yasalardan aldığı hakkı ve yetkiyi kullanmak durumundadır. Aksi takdirde kaos ve kargaşa çıkar. Vatandaşın hayatını ıstıraba çevirmeyelim ve ideolojik tavırlar takınmayalım''

 

İlgili haberler için tıklayınız

İŞ BIRAKMANIN KANUNDA YERİ YOK

MEMURLAR GREVDE


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler