Matsakis yine gerginlik yarattı

Rumlar Kıbrıs ile ilgili yapılan her açıklamayı Kıbrıs sorununa dahil etmeye devam ediyor. Avrupa Parlamentosu (AP) Rum Üyesi Marios Matsakis, tiyatrocu Atilla Olgaç'ın tartışma yaratan Kıbrıs'a ilişkin açıklamalarını AB'nin gündemine taşıdı. Matsakis, "Bu konunun açıklığına kavuşturulmadan Türkiye ile üyelik müzakereleri sürdürülemez" iddiasında bulundu.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 15:20
Abone Ol google-news

Avrupa Parlamentosu (AP) Rum Üyesi Marios Matsakis, tiyatrocu Atilla Olgaç'ın tartışma yaratan, Kıbrıs harekatı dönemine ilişkin açıklamalarını AB'nin gündemine taşıdı. Matsakis, "Bu konunun açıklığına kavuşturulmadan Türkiye ile üyelik müzakereleri sürdürülemez" iddiasında bulundu.

ABhabere göre, Marios Matsakis, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi Başkanlarına yönelik mektubunda Matsakis, Atilla Olgaç'ın, daha sonra yalanladığı, "Kıbrıs'ta elleri bağlı esir bir Rum askerini başından vurdum, 9 kişiyi daha öldürdüm" yolundaki sözlerinin Türk medyasına yansıtıldığını belirterek "Eğer 1974 yılında Türkiye tarafından Kıbrıslı vatandaşlara karşı 'savaş suçları' işlenmiş ise bunlar tam olarak soruşturulmalı ve sorumluları adaletin önüne çıkarılmalı. Bu melese açıklığa kavuşturulmadan Türkiye ile üyelik müzakerelerinin sürdürülemeyeceğine inanıyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler