Meclis 2B'yi görüşmeye başladı

Meclis Genel Kurulu, kamuoyunda 2B olarak bilinen Orman Vasfını Yitirmiş Hazine Arazilerinin Satışını Öngören Kanun Tasarısını görüşmeye başladı.

Yayınlanma: 11.04.2012 - 16:41
Abone Ol google-news

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonunun Kurulmasının ardından, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'nun yürüttüğü oturumda Genel Kurul'da "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı" görüşülmeye başlandı.
Tasarı, orman niteliğini kaybettiği için Hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan yerlerin, rayiç değeri üzerinden satılmasını öngörüyor.

Buradan sağlanacak mali kaynak, öncelikle nakledilecek orman köylülerine ait taşınmazların kamulaştırılması, orman dışına çıkarılan yerlerin ıslah, imar ve ihyası, naklen iskan, orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi, yeni orman alanlarının tesisi için kullanılacak.

Tasarı, orman sınırları dışına çıkarma işlemi sonucunda Hazine ile yargı önünde karşı karşıya gelen yurttaşlar açısından ihtilafın çözümlenmesini de amaçlıyor. Tasarı 2 bölüm halinde görüşülen tasarı, temel kanun olarak ele alınıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler