Meclis kürsüsünde ‘ölmesinler’ eylemi

TBMM Genel Kurulu’nda, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için eylem yapan CHP’li Aytuğ Atıcı, 1 dakikalık konuşma süresi boyunca tam 11 kez “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevinde ölmemelidir” dedi. Gülmen ile Özakça’yı ziyaret eden CHP’li Tur Yıldız Biçer de iki eğitimcinin öncelikli taleplerinin sağlık değil iş olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 19.07.2017 - 06:54
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu’nun dünkü oturumunda CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı bir dakikalık konuşma hakkını açlık grevinin 132. gününü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için kullandı. Atıcı, 11 kez “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevinde ölmemelidir” dedi. CHP’li Nurhayat Altaca Kayışoğlu da “Başbakan’a sesleniyorum: Bu iki genç eğitimcinin çığlıklarını duyun artık. OHAL komisyonunda öncelikli olarak Nuriye ve Semih’in dosyaları incelensin” diye konuştu. CHP’li Atila Sertel ise, “Bir insan, bir baba, bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak Sayın Başbakana sesleniyorum: Onlar ölmemeli, aramıza dönmeli” ifadelerini kullandı.

CHP milletvekilleri Tur Yıldız Biçer ve Ali Haydar Hakverdi Gülmen ile Özakça’yı Sincan Cezaevi’nde ziyaret etti. Biçer, ikilinin öncelikli taleplerinin sağlık değil işlerine geri dönmek olduğunu söylediklerini aktardı. Biçer, Özakça’nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan taleplerini de şöyle dile getirdi: “Soylu bakan makamında otururken hakkımızda dedikodu yaparak, elinde hiçbir somut veri olmadan her aklına geldiğinde, hiçbir mahkeme kararı olmadan bizi suçlayabiliyor. Bir an önce bunu neye dayanarak yaptığını açıklamaya davet ediyoruz ve Bozdağ’ında bu söylenenleri eğer varsa somut verilerle desteklemesini yoksa da bunları kınayan ve gerçeği açıklayan bir konuma gelmesini bekliyoruz.” Biçer, “Bizim öncelikli talebimiz, Nuriye ve Semih’in özel durumu nedeniyle OHAL komisyonunda dosyalarının ön sıralara alınması yönünde olacaktır” dedi.

‘Öldük mü?’

CHP’li Hakverdi de, iki eğitimcinin ağırlaşan sağlık koşulları nedeni ile görüşmeye tekerlekli sandalyeyle geldiklerini söyleyerek, “Eriyen bedenlerine ve cezaevi koşullarının ağırlığına rağmen artan kararlılıkları ve umut dolu bakışları ile karşıladılar beni” dedi.

Hakverdi, Gülmen’in “Öldük mü?” diye her gece yarısı kontrole gelmeye devam ettiklerini söylediğini aktardı. OHAL komisyonunun iki eğitimcinin dosyasını ivedilikle incelenmesi gerektiğini belirten Hakverdi “Semih ve Nuriye kararı OHAL komisyonunun güvenilirliğinin sınanacağı en önemli sınavdır” dedi.

Doktorlar gözlemledi

Gülmen ve Özakça, Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları bireysel başvurunun reddinin ardından AİHM’ye başvurmuştu. AİHM’nin isteği doğrultusunda Gülmen ile Özakça’nın muayenesi hükümetin belirlediği doktor tarafından 14 Temmuz’da yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler