Meclis'e "terör" dilekçesi yağdı
Son günlerde terör olaylarındaki artış dikkat çekerken TBMM'ye de adeta "terör" dilekçesi yağdı. Meclis Dilekçe Komisyonu'na yazan vatandaşlar terörün bitirilmesini talep ederken; şikayet ve önerilerini sıraladı.
Son günlerde terör olaylarındaki artış dikkat çekerken TBMM'ye de adeta "terör" dilekçesi yağdı. Meclis Dilekçe Komisyonu'na yazan vatandaşlar terörün bitirilmesini talep ederken; şikayet ve önerilerini sıraladı.
Vatandaşlar terörün bitirilmesini istedi
Meclis Dilekçe Komisyonu'na Ankara'dan yazan S.Ç., terörle mücadelede devleti yönetenlerin özellikle siyasetçilerin üzerine düşen görevi gereği gibi yapmadığını iddia etti. Başvuruyu inceleyen komisyon aldığı kararda, "Dilekçinin terörle mücadelede yaşanan sorunlara ilişkin kişisel görüş ve değerlendirmelerine yer verdiği dilekçesi hakkında, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ile TBMM İçtüzüğü'nün 116'ncı maddesi uyarınca komisyonumuzca bir işlem yapılamayacağına karar verildi" dedi.
Almanya'dan yazan 155 kişinin terörün bitirilmesine yönelik dilekçesine ise, "Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı tarafından, belli bir konuyu ihtiva etmeyen dilekçelerin, Komisyonda görüşülemeyeceğinin karara bağlanacağı belirtilmiştir. Bu hükümler gereği, başvurunun Komisyonda görüşülemeyeceğine karar verildi" yanıtı verildi.
Komisyonda görüşülemeyeceğine karar verildi
İstanbul'dan yazan H.G.'nin 14 Temmuz 2011 Diyarbakır Silvan kırsalında 13 şehit verilmesi olayında ihmallerin bulunduğunu belirtip gereğinin yapılmasını talep eden dilekçesinin de komisyonda görüşülemeyeceğine karar verildi. Kararda şöyle denildi:
"Dilekçe üzerinde yapılan inceleme sonucunda başvurunun, Kanunun dilekçede bulunmasını zorunlu gördüğü şartları taşımadığı anlaşılmıştır. 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun'un 4'üncü maddesinde 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne veya yetkili makamlara verilen veya gönderilen dilekçelerde, dilekçe sahibinin adı-soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresinin bulunması gerekir' denilmiştir.
Dilekçe Komisyonun görev alanının belirlendiği Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 116'ncı maddesinin birinci fıkrasındaki 'Dilekçe Komisyonunun... Başkanlık Divanı... Kanunun dilekçede bulunmasını zorunlu gördüğü şartlardan herhangi birini taşımayan, dilekçelerin görüşülemeyeceğini karara bağlar' şeklindeki hükmü gereği, başvurunun komisyonda görüşülemeyeceğine karar verildi."
M.Ö. adlı kişi de dilekçesinde ülkenin birliği konusundaki görüşlerini belirtti. Dilekçeyi görüşen komisyon ise, "Dilekçe konusu incelenmiş, konu hakkında bilgi edinilmiş olup dilekçenin somut bir talep içermemesi nedeniyle, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ile TBMM İçtüzüğünün 116'ncı maddesi uyarınca dilekçe hakkında Komisyonumuzca başka bir işlem yapılamayacağına karar verildi" kararını aldı.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Edirne'de korkunç kaza