Meclis'te eşkiya tartışması

Meclis Genel Kurulu'nda, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin'in, 'eşkıya' benzetmesi tartışmalara sebep oldu.

Yayınlanma: 08.11.2012 - 15:11
Abone Ol google-news

Sadık Yakut'un başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, BDP'nin cezaevindeki açlık grevindekilerin sağlık durumlarının araştırılmasına yönelik verdiği araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi tartışmalara neden oldu.

BDP önerisinin lehinde söz alan CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin'in, "Başbakan da yönetim özürlü, İçişleri Bakanınız benim sağlığımı da bozuyor, halkın sağlığını da bozuyor" sözlerine AKP'li vekiller tepki gösterdi.

"Kurt sisli havayı sever. Eşkıya gece çıkar ininden, siz de gece 3.30'da yasa getirerek benim sağlığımla oynuyorsunuz" diyen Çetin, şöyle devam etti:

"Yönetme özürlü, kuklacı, taklacı bakanınız ne derse burada onları söylüyorsunuz. Cumhuriyetle oynuyorsunuz. İnsan orada ölüm orucuna yatmış burada aşağılıyorsunuz. Gece yarısı operasyonuyla bir ilçeyi paramparça ediyorsunuz.
Dün yaptığınız işin ne namusu var ne ahlakı var? Tam bir eşkıyalık örneği gösterdiniz."


BDP'nin grup önerisinin oylaması sırasında ise tartışma çıktı. Yakut'un, "BDP'nin grup önerisini oylarınıza sunuyorum, kabul edenler, kabul edilmemiştir" sözüne MHP sıralarından itiraz sesi yükseldi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural karar yeter sayısı istediğini belirtirken Yakut, "Sayın Vural istedi, ben kabul edenler sözünden sonra Sayın Vural karar yeter sayısı istedi, duymadım değil, duydum" diye konuştu.

Karar yeter sayısı olduğuna işaret eden Yakut, BDP'nin grup önerisinin kabul edilmediğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler