Meclis'te köşk kavgası

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresindeki tartışmalar damgasını vurdu. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'nin Anayasa değişikliği önerisine, "Kılavuzunuzu değiştirmeniz lazım, kılavuz oldunuz, Temmuz ayındaki Haziran ayındaki yemin töreninde gelip burada yemin etmeyi beceremediniz" dedi.

Yayınlanma: 20.12.2011 - 13:35
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda, 2012 Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşülmeyen maddeleri ele alındı. Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 2. maddesi üzerinde söz alan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresine yönelik tartışmalara değindi.

CHP'nin köşk önerisi

AKP'ye, CHP, MHP ve BDP'yi ziyaret ederek Anayasa değişikliğine gitmesini öneren Gök, şöyle dedi: "AKP'li hukukçu kurmayların hatası ortaya çıktı. Hukukçu kurmaylar öyle akıllılar ki bombayı Başbakan'ın kucağına attılar. Anayasa'nın hükmü çok açık, 5 yıl diyor. Bunu değiştiremezsiniz. Arkadaşlar kılavuz karga olmamalı asla. Deniyor ki; Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısı'na bir geçici madde koyarak çözeriz, diyorlar. Genelge genelgeyle değiştir, yönetmelik yönetmelikle değiştir. Anayasa değişikliğini siz bir kanuna geçici madde koyarak değiştiremezsiniz. Bunun çözümü ne; CHP, MHP ve BDP'ye gitmek zorundasınız. Anayasa değişikliği ile 101'un uygulanmasını değiştirmek zorundasınız."

'Yemin töreninde yemin etmeyi beceremediniz'

Gök'ün konuşması üzerine söz isteyen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'nin önerisini eleştirerek, şöyle dedi: "Anayasaya geçici madde koyacaksanız, bir hukukçunun bunu söylemesini endişeyle karşılıyorum. Kılavuzunuzu değiştirmeniz lazım, kılavuz oldunuz, temmuz ayındaki haziran ayındaki yemin töreninde gelip burada yemin etmeyi beceremediniz."
 

'Cumhurbaşkanı görev süresini bilmiyor'

Elitaş'ın sözleri üzerine kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, "Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl mı, 7 yıl mı, daha önce 5 yıl diyordunuz. Bize saygınız yok. Parlamentoya saygınız yok onu da anladım kendi seçtiğiniz cumhurbaşkanına bile saygınız yok. Cumhurbaşkanı kendi görev süresinin kaç yıl olduğunu bilmiyor ama Başbakan biliyor bu saygısızlık, ayıptır" dedi.

'Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın'

Sataşma nedeniyle söz istenmesi üzerine oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Meral Akşener, milletvekillerine, "Değerli milletvekilleri adalet duygusuna çok dikkat ettiğimi biliyorsunuz. Bu işin sırası başladığı zaman devam eder. Sabır konusunda da bilmediğiniz bir şey var. Bu konuda da çok iyiyimdir. Yarın sabah beşe kadar çalışabiliriz. Yorgun olan sizsiniz, ona göre bir karar verin nasıl yürüyeceksek bu görüşmeleri ona göre götürelim. Ben varım. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler