Meclis'te 'telekulak' sorusu

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e ''Meclis santralının ve milletvekillerinin telefonlarının dinlenilmediğini nereden biliyorsunuz? Bu konuda bir araştırma yaptırdınız mı?'' sorusunu yöneltti.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 09:31
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, Şahin'in ''Meclis santralı ve milletvekillerinin telefonlarının dinlendiğine inanmadığını'' söylediğini anımsattı.

''Oysa milletvekillerinin tamamına yakınının, Halkla İlişkiler Binasındaki odalarında bulunan telefonları ile ev ve cep telefonlarının dinlenildiğine inandığını'' belirten Ersin, ayrıca, ''Meclis kampüsü civarında illegal ortam dinlemesi yapıldığı kanaatinin de yaygın olduğunu'' ifade etti.

Ersin, şunları kaydetti:
''Meclis santralının ve milletvekillerinin telefonlarının dinlenilmediğini nereden biliyorsunuz? Bu konuda bir araştırma yaptırdınız mı?

Telekulak terörünün yaygınlaştığının ortaya çıktığı bu dönemde, milletvekillerinin cep ve sabit telefonlarının hiç olmazsa Meclis kampüsü içinde dinlenilmemesi ve illegal ortam dinlemesi yapılmaması için hangi tedbirleri aldınız?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler