Mehmet Ayvalıtaş davasında 4. kez rapor istendi

Gezi direnişi döneminde Ümraniye'de yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş davasında 4. kez bilirkişi raporu istendi.

Mehmet Ayvalıtaş davasında 4. kez rapor istendi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.05.2018 - 22:14

Gezi Parkı direnişi döneminde Ümraniye'de TEM otoyolu üzerinde gerçekleşen yürüyüş sırasında bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin davanın 19. celsesi görüldü. 

İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş ve avukatları ile tutuksuz yargılanan sanıklardan Mehmet Görkem Demirbaş ve Avukatı Yalçın Tura katıldı.

Tutuksuz yargılanan diğer sanık Cengiz Aktaş ise duruşmaya gelmedi. Duruşmayı, HDP eski Eş Genel Başkanı Serpil Kamalbay ve HDP milletvekili Hüda Kaya da takip etti.

“Bu rapor yok hükmündedir”

Söz alan müşteki Ali Ayvalıtaş'ın avukatlarından Sevgi Evren Köroğlu "Adli Tıp Uzmanlar Kurulu raporu kabul edilebilir bir şey değil. Bu rapor dosya kapsamını incelememiş, irdelememiştir. Bu rapor yok hükmündedir, karara dayanak yapılamaz diye düşünüyoruz" dedi.  Olayın meydana geldiği yolda yayaların girişini engelleyen bir bariyer söz konusu olmadığını söyleyen avukat Köroğlu, "Dosyanın, İTÜ İnşaat Fakültesi Ulaştırma Ana Bilim Dalı'da görevli bir heyete gönderilerek keşif yapılmasını ve yeniden bilirkişi raporu alınmasını talep ediyoruz" dedi. 

“Eğer adalet yerine gelmezse sizi Allah'a havale ediyorum”

Söz alan Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, "İçim yanıyor. Askere gidecekti. İki ayı vardı, öldürüldü. Katilleri de burada  serbest. Peşinden eşim gitti. Ben siyasi hiçbir görüş istemiyorum, bu olayı vicdanınıza bırakıyorum. Eğer adalet yerine gelmezse sizi Allah'a havale ediyorum" dedi. 

Sanık avukatı: İdarenin kusuru vatandaşı birbirine düşürüyor

Bilirkişi raporlarında çelişki bulunmadığını söyleyen sanık Görkem Demirbaş'ın Avukatı Yalçın Tura, "Tabii ki biz hukuku savunuyoruz burada. Gerçekten bu olaydan büyük üzüntü duyduğumu her zaman belirttim. Benim de çocuklarım var. Olayın oluş biçiminde idarenin asli kusuru vardır. Valiliğe, emniyete yazı gidiyor eylemle ilgili ama hiçbir önlem almıyorlar. Burada idarenin kusuru, vatandaşı birbirine düşürüyor, canını yakıyor. Biz bundan keyif almıyoruz" diye konuştu. 

Mahkeme, tarafların kusurunun belirlenmesi için dosyayı İTÜ Ulaştırma Ana Bilim Dalı'nda görevli 3 kişilik bilirkişi heyetine göndererek duruşmayı erteledi. 

İddianameden

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2 Haziran 2013 tarihinde Ümraniye'de Gezi Parkı eylemlerine destek veren ve Mehmet Ayvalıtaş ile Seyit Kartal'ın da bulunduğu bir gurubun yolu trafiğe kapattığı, şüpheli Görkem Demirbaş ile şüpheli taksi şoförü Cengiz Aktaş'ın kullandıkları araçların fren yapmalarına rağmen çarpıştıkları, Mehmet Ayvalıtaş'ın aracın altında kalarak yaşamını yitirdiği belirtiliyor. İddianamede, şüpheliler Demirbaş ve Aktaş için, "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler