Mehmetçik dersanesi fakir öğrenciye umut oldu

Mehmetçik Dershanesi maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin umudu oldu. Geçen sene 2 bin 759 öğrenciye üniversiteye hazırlık kursu verilen dershanede yüzde 81 başarı oranı yakalandı.

Yayınlanma: 15.04.2011 - 08:50
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre, Jandarma Genel Komutanlığının emniyet, asayiş ve kamu düzeninin korunması görevlerinin yanı sıra eğitim, kültür, sağlık ve çevre gibi konulardaki faaliyetleri de sürüyor.

Jandarma yürüttüğü toplumsal gelişime destek faaliyetleri kapsamında ülke genelindeki 134 okulun boya, badana ve küçük çaplı onarımlarına katkıda bulundu. Öğrencilerin daha iyi fiziksel şartlarda eğitim görmesine destek olan güvenlik güçleri maddi durumu iyi olmayan ve yardıma ihtiyaç duyan 4 bin 804 öğrenciye de çeşitli yardımlar yaptı.

Maddi sıkıntılar nedeniyle ya da yaşadığı bölgede dershane bulunmayan öğrencilere ise Mehmetçik Dershanesi umut olmaya devam etti. Ülke genelindeki 27 Mehmetçik Dershanesinde 2 bin 759 öğrenciye üniversiteye hazırlık kursu verilirken sınavlarda yüzde 81 başarı oranı sağlandı.

Jandarma ekipleri ayrıca emniyet, asayiş, trafik, sağlık, tarım ve hayvancılık konularında vatandaşları bilgilendirmek için konferans ve sohbet toplantıları düzenledi.
Bu kapsamda 2 bin 445 konferans ve sohbet toplantısı yapılırken herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşların sağlık sorunlarının tespiti ve tedavisinin yapılabilmesi için sağlık taramaları da yapıldı. Askeri doktorlar 11 bin 730 kişinin sağlık kontrolünü yaptı, 16 bin 983 kişi de ağız ve diş sağlığı taramasından geçirdi.

Şehit aileleri ve gazeleri ziyaret

Jandarma, şehit yakınlarına ve gazilere yönelik faaliyetlerinde ise şehit aileleri ile gazileri ziyaret etti.

Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve yılbaşında gerçekleştirilen ziyaretlerde 8 bin 565 şehit ailesi ve 2 bin 971 malul gazinin kapısı çalındı. Ziyaretler sırasında ailelerin ihtiyaçları belirlenerek sorunlarının çözümü konusunda yardımcı olundu. Jandarma ekipleri ayrıca geçen sene 5 bin 556 şehit mezarını ziyaret ederek çiçekler bıraktı.

Terörle mücadele sırasında yaralanarak GATA ve TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde tedavi gören erbaş ve erler ile geçici köy korucularına da maddi yardım sağlayan jandarma, buralarda tedavi görenleri de oluşturduğu ekiplerle her hafta ziyaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler