Melek'i kadınlar taşıdı

Ağrı'da işkence kurbanı olan iki çocuk annesi 24 yaşındaki Melek Karaaslan, 'namus meselesi' yüzünden kabul edilmediği köyüne cenazesi ile döndü.

Yayınlanma: 28.07.2012 - 09:35
Abone Ol google-news

Ağrı’nın Hamur ilçesinde Çağlayan Köyünde Hanım- Kasım Levent çiftinin 8 çocuğundan biri olan Melek, 16 yaşında Hamur’da çobanlık yapan Ferdi Karaaslan ile evlendirildi. Hamur’un Kale Mahallesinde oturan Ferdi Karaaslan ’çocuk geline’ şiddet uygulamaya başladı. İddiaya göre şiddetten kaçan Melek Karaaslan, ilk çocuğunu sokakta dünyaya getirdi ve onun ölümü üzerine de bunalıma girdi. Çileye dönüşen evliliğinden 2 çocuk sahibi olan Melek Karaaslan, babası Kasım Levent tarafından Çağlayan Köyüne götürülerek kurtarıldı. Ancak araya giren aile büyükleri, ’namus meselesi’ diyerek genç kadını kocasının evine yolladı.

Öldüremedikleri için 30 kiloya düşen melek'i ölüme terk ettiler

İstanbul’da çalışan ağabeyi Reis Levent’in gelmesi ve kız kardeşi Melek’i görmek istemesi üzerine olay üzerinde sır perdesi kalktı. Önce düğüne gittiği söylenen Melek’in kapatıldığı tuvaletteki durumunu gören Reis Levent, bu durumu babasına anlattı. Bunun üzerine geçen hafta Kasım Levent, damatı Ferdi Karaaslan ve ailesinden kızına şiddet gösterdiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Polislerle gittiği evden 30 kiloya düşen ve yaraları kurtlanan kızını alan Kasım Levent, Ağrı Devlet Hastanesine götürdü. ’Öldüremedikleri için ölüme terk etmişler’ denilen ve ruh sağlığını kaybeden Melek Karaaslan daha sonra bakanlıkların devreye girmesi üzerine önce ambulansla Erzurum’a buradan da ambulans uçakla Ankara’ya sevkedildi. Geçen Çarşamba günü Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden genç kadının cenazesi, bugün saat 15.30’da THY’nin uçağı ile Ankara’dan Ağrı’ya getirildi.

Sağlığında yeterince sahip çıkılmayan Melek Karaaslan’ın cenazesini havalimanında annesi Hanım, babası Kasım, ağabeyi Reis ile amcası Enver Levent ile yakınları karşıladı. Eşi Ferdi Karaaslan’ın bulunmadığı karşılamada, KAMER Vakfı Ağrı Temsilciliğinden kadınlar ile Tabip Odası Başkanı Heval Bozdağ da hazır bulundu. Melek’in tabutunu taşıyan Ağrı Belediyesine ait cenaze arabası, Ağrı- Van karayolunda bir akaryakıt istasyonu önünde durdu. Kadın din görevlisi tarafından yıkanan cenaze, daha sonra Hamur’a 40 kilometre uzaklıktaki Çağlayan köyüne götürüldü. Melek Karaaslan, doğduğu yerde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları ve ağıtlar arasında toprağa verildi.

Aile adına bir açıklama yapan amca Enver Levent, Melek’in ölümüne neden olanların elini kolunu sallayarak dolaşmalarının büyük acı verdiğini bildirdi. Kamer Vakfı temsilcileri ve Tabip Odası Başkanı Bozdağ, yörede kadına şiddet olaylarının uygulanmasında çeşitli faktörlerin etkili olduğuna işaret ettiler. Sivil toplum örgüt temsilcileri, Melek’in olayının takipcisi olacaklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler