Melih Gökçek için bunları söyledi: Boş kafa, aptalca

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in tepkiler üzerine kaldırdığı robot heykeli yerine dinozor yerleştirmesi üzerine tepkiler gecikmedi. Daha önce "En kötüsü kendi heykeli olur" diyen Aydın Boysan, bu kez de dinozor için Melih Gökçek'i 'Boş kafa' ifadesi kullanarak eleştirdi.

Yayınlanma: 02.05.2015 - 12:12
Abone Ol google-news

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in dinozor projesi de en az robot heykeli kadar tepki çekti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği kavşağına yerleştirilen “robot heykeli” dün söküldü, yerine üç metre yüksekliğinde “dinozor” yerleştirildi.

‘Boş kafalardan anlamsız patlamalar’

“Robot heykel” için mimar, ünlü yazar Aydın Boysan, Gökçek’e seslenerek “En kötüsü kendi heykeli olur” demişti. Boysan, “dinozor” için de “Olmadı ama kendi heykelini koymalıydı... Boş kafalardan ancak anlamsız patlamalar fışkırır... Gökçek’in kafasında da patlamalar fışkırıyor, bu patlamalarla anlamsız, aptalca ve gayriciddi heykeller, işler çıkıyor” dedi.


‘Adrese teslim göndermeler’

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay da Gökçek’in son zamanlarda Ankara’nın çeşitli yerlerine yerleştirdiği heykel ya da benzeri işlerle ülke yönetimine karşı inceden bir ironi sergilediğini belirterek “Robot ve ‘dinozor’dan önce de TBMM’nin önüne, Genelkurmay kavşağına bir ‘kol saati’ heykeli koydu. Bütün bu düzenlemelerin şehri çirkinleştirmek pahasına ‘adrese teslim’ göndermeler olduğunu sanıyorum. Bu saatten sonra da ‘Türkiye’de kim ne yapsa yeridir’ diye düşünüyorum” dedi.

‘Erdoğan’a şikayet edeceğim’

Heykeltraş Mehmet Aksoy da “Gökçek’i Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a şikayet edeceğim ne bu ‘ucube’ler diye, lütfen Cumhurbaşkanı olarak müdahele etsin yoksa taraflı diye şüpheye düşeceğim” dedi. Aksoy’a, Gökçek’in 1994’te kendi heykeli için “Ahlaksızlığın adını sanat koymuşlar, ben böyle sanatın içine tükürürüm” sözlerini hatırlatmamız üzerine de “Gökçek’in söylediği bu laflar aklıma geliyor da ayna, görüntülü, sesli yansıma gibi... Üç boyutlu illüstrasyon yapıyorsun heykel sanıyorsun. Ne kadar büyük yaparsan o kadar küçülüyorsun...” Aksoy, ayrıca, “dinozor”a içerik biçim ilişkisi olarak baktığında dinozorun özellikle güldüğü zaman profilden Gökçek’i andırdığını da vurguladı! Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: “10 yıl boyunca Gökçek’e heykel anlatmaya çalıştım. Anladı, ama yanlış anladı. Ankara’yı Jurassic Park sanıyor, haksız da sayılmaz gücü yetene kurt kanunları geçerli tabii. Adam kavramsal çalışıyor, performans sanatçısı oldu çıktı, mesele sansasyon, milleti şaşırtma gündemde kalma reklamın iyisi kötüsü olmaz meselesi.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler