Melih Gökçek'in fantezileri

Gökçek, AOÇ’deki Ankapark’ın içine ‘Afrika savanası’ ve ‘okyanus havuzu’ yapacak, yunus gösterisi düzenleyecek

Yayınlanma: 21.04.2015 - 23:14
Abone Ol google-news

AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yeni çılgın projeleri ortaya çıktı. Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Kavşağı’na “Transformers” robotu diken Gökçek’in, Ankapark içinde yer alacak hayvanat bahçesine, “yırtıcı hayvanlar vadisi”, “yabani hayvan savanası” ve içerisinde yunusların gösteri yapacağı “okyanus havuzu” inşa etmeyi planladığı ortaya çıktı. Gökçek’in projeleri bürokratik süreçlerden onay alarak geçti.

Hayvanseverler kızacak

Gökçek, yeni hayvanat bahçesinde yeni “çılgın projeler” uygulamayı tasarlıyor. Ankapark ve Hayvanat Bahçesi’nin “ilginç” olması ve “turist çekeceği” gerekçesiyle fantezi düzeyinde gündeme gelen düşünceler ilgili bürokratik birimlerden de onay aldı.

Bu kapsamda hayvanat bahçesinde, tüm dünyada hayvanlara eziyet edildiği gerekçesiyle tepki çeken okyanus havuzu yapılacak. Bu havuzlarda yunusların gösteri yapması planlanıyor. Ayrıca Ankara’nın iklim koşullarının hiç uymadığı ve yırtıcı hayvanların yer alması düşünülen Afrika savanası bölümü düzenlenmesi de düşünülüyor.

İklim ne olacak?

Ortamın, diğer kıtalardan getirilecek hayvan ve bitki türleri için tamamen yapay olacağı, koşulların ayarlanması için de büyük maliyetler harcanacağına dikkat çekiliyor. Alınacak her önleme karşın diğer kıtalardan getirilen hayvan ve bitkilerin yaşamasını zora sokacağı vurgulanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler