Memur-Sen'den zam kararına tepki: Hakemin kararı adaletsiz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan zamlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 29.08.2019 - 13:00
Abone Ol google-news

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2020 için 4+4, 2021 için 3+3 oranında zam yapılmasını kararlaştırmıştı. Hakem heyetinin zam kararını değerlendiren Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Kamu İşvereninin teklifi yetersiz, hakemin kararı ise adaletsizdir" ifadelerini kullandı.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan zamlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2020 için 4+4, 2021 için 3+3 oranında zam yapılmasını kararlaştırmıştı. Hakem heyetinin zam kararınına tepki gösteren Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın "Kamu İşvereninin teklifi yetersiz, hakemin kararı ise adaletsizdir" ifadelerini kullandı.

Yalçın'ın açıklamaları şöyle:

"İşvereninin teklifi yetersizdi, Hakemin kararı ise adaletsiz. Kaybı biz imzalamadık, kazanım üretecek bir teklif de zaten gelmedi. Hakem heyeti ise adaletten şaşmış, kamu işverenine noterlik yapmıştır. Adaletin heybetini değil, Hakem yerine işverenin heyetini gördük.

Kimse bizden yüzde 14’lük zamma imza atmamızı beklememeliydi. Sendikacılığın haysiyetine yakışmaz, Emeğin izzetine yakışmaz, Emekçinin onuruna yakışmaz. Yüzde 14 Memur-Sen’in kabulü olamaz. Merhum M.A.İnan yaşıyor ve bu sorumluluğu taşıyor olsa idi aynısını yapar,daha gerisini yapmazdı."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler