'Memurlara yüzde 25 iyileştirme yapılmalı'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, memur ve emeklilerin maaş ve aylıklarına yüzde 25 iyileştirme yapılması gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 09.10.2009 - 11:00
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberindeki heyeti, parti genel merkezinde kabul etti. Akyıldız, burada yaptığı konuşmada, toplu görüşme masasında makul taleplerde bulunduklarını ancak bunların kabul edilmediğini söyledi. Masada, ''telaffuz etmekten utandığı'' rakamlarla karşılaştıklarını ifade eden Akyıldız, siyasi iradenin verdiği sözlerin, attığı imzaların arkasında durmadığını öne sürdü.

''Kürt açılımı''nın en güzel göstergelerinden birinin hak aramanın önündeki engellerin kaldırılması olacağını dile getiren Akyıldız, bu konuda atılacak adımların, ''kürt açılımı'' konusundaki söylemlerin samimiyeti konusunda önemli bir gösterge olacağını belirtti.
Akyıldız, grevli, toplu sözleşme hakkı ve sendikal ayrımcılığın önlenmesi konularında Türker'den destek istedi.

Türker de kamu çalışanlarının hak ettiğinin karşılığını alması için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Türkiye'de göstermelik vergi indirimleri dışında krize karşı önlem alınmadığını iddia eden Türker, ''Memurlara, emeklilere 7 yıllık kayıpları dikkate alınarak yüzde 25 iyileştirme yapılmalı. Bu olursa krize karşı önlem alınmış ve vergi gelirleri artırılmış olur. Çünkü bu para tüketim yoluyla esnafa, üreticiye gidecektir'' dedi. ''İşçilerin güvencede olmadığı, memurların baskı altında bulunduğu, ekonominin sermaye transfer aracına dönüştürüldüğü bu düzen değişmeli' diyen Türker, yakında ''değiştirme programı'' açıklayacaklarını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler