Merkel'e halatlı koruma

Kapadokya turuna çıkan Merkel’in gezisi sırasında Alman korumalar, basın mensuplarının önüne bir halat çektiler. Bu sırada basın mensupları ile Alman korumalar arasında arbede yaşandı.

Yayınlanma: 25.02.2013 - 12:20
Abone Ol google-news

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bu sabah Kapadokya turuna çıktı. Merkel'in gezisi sırasında Alman korumalar, basın mensuplarının önüne bir halat çektiler. Bu sırada basın mensupları ile Alman korumalar arasında arbede yaşandı.

Geceyi Kapadokya’da geçiren konuk başbakan Angela Merkel, bu sabah kaldığı otelde beyaz peynir ve dometesten oluşan hafif bir kahvaltı yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de eşlik ettiği bölge gezisine çıkmak üzere olan Merkel’e Kapadokya Halıcılar Deneği tarafından 10 ayda dokunmuş, santimetresinde 13 ilmek bulunan, yarım metrekare ebadında üzerinde Hazreti İsa’nın havarileriyle son yemeğini tasfir eden ipek halı hediye edildi. Merkel, kendisine halıyı veren Ahmet Akif Öztoprak ve Sefa Yıldırım’a teşekkür edip, halıyı ilgiyle inceledi. Merkel, Kapadokya'yı çok beğendiğini ifade ederek, “Burayı çok sevdim. Gelmeyi çok istiyordum. Bugün geldim. Kapadokya muhteşem bir yer” dedi.
 
Merkel, sabah 08.00'da Avanos ilçesinde konakladığı otelden çıkarak, Göreme Açık Hava Müzesine hareket etti. Göreme Açık Hava Müzesi girişinde üzerinde “Kapadokya'ya hoşgeldiniz” yazan bir sıcak hava balonundan Merkel'in bulunduğu araca gül atıldı.
 
Angela Merkel, Göreme Açıkhava Müzesi’ne giderek, burada M.S. 8’inci yüzyılda yapılmış Karanlık Kilise içindeki Hz. İsa’nın hayatını anlatan ve çarmıha gerilişini gösteren freskleri inceledi. Merkel, ardından da Göreme Açıkhava Müzesi karşısında yer alan Tokalı Kilise’yi de gezdi.
 
Müzeyi gezen Merkel'e Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ile Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu eşlik etti.
 
Konuk başbakan daha sonra Zelve ören yerine hareket etti.
 

Halatlı koruma
 
Bu arada Almanya Başbakanı Merkel'in müze gezisi sırasında Alman korumalar, basın mensuplarının önüne bir halat çektiler. Bu sırada basın mensupları ile Alman korumalar arasında arbede yaşandı. Daha sonra Türk korumaların araya girmesiyle halat kaldırıldı.
 
Ankara'ya gitti
 
 
Merkel, 10.55'de Almanya Cumhurbaşkanlığı'na ait uçakla Ankara'ya hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler