Mermi tesadüfen cemevine düşmüş

Bulundukları aracın alev almasıyla korkudan ateş ettiğini ileri süren S.K. “Molotofçuları korkutmak için yaptığım ateş sırasında silahımdan çıkan merminin tesadüfen başka birine denk geldi” dedi.

Yayınlanma: 10.07.2014 - 08:10
Abone Ol google-news

Okmeydanı Cemevi’ndeki bir cenaze törenine katılan Uğur Kurt’un ölümüne neden olan polis memuru S.K., ifadesinde, “Korku ve panik nedeniyle, göstericileri korkutma amacıyla ateş ettim” demesine rağmen aracın alev almasından sonra şoförün kapısını açamadığını, kendisinin arkadan uzanarak kapıyı açtığını söylemesi dikkati çekti. S.K., molotof isabet eden Akrep aracından indiğinde üzerinde olmayan silahını geri dönerek aldığını ve bulundukları aracın alev alması üzerine korktuğunu ve “diri diri yakılacaklarını” düşündüğü için ateş ettiğini savundu.

Cinayetin ispatı bu görüntüde - VİDEO


S.K., 22 Mayıs’taki olaydan 3 gün sonra, müfettişlere ifade verdi. Milliyet'in haberne göre; 5 yıllık polis olduğunu ve ocakta Terörle Mücadele Şubesi’nde başladığını, 3 aydır shortland (Akrep) ekip memuru olarak çalıştığını anlatan 31 yaşındaki S.K., olay günü shortlandla Piyale Paşa caddesine çıktığı sırada, molotof atılması sonucu araçta yangın çıktığını belirterek şöyle dedi:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler