Mermiye karşı taş

Binlerce Filistinli Toprak Günü kapsamında dün 30 Mart’tan bu yana 3. cuma günü Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında toplandı. İsrail güvenlik güçleri bir Filistinli göstericiyi daha öldürdü.

Yayınlanma: 13.04.2018 - 23:33
Abone Ol google-news

Gazze’de dün İsrail protestosundan yine can kaybı haberi gündeme düştü. Binlerce Filistinli Toprak Günü kapsamında dün 30 Mart’tan bu yana 3. cuma günü, Gazze Şeridi’nde İsrail karşıtı protesto için toplandı. İsrail güvenlik güçleri protestoculara ateş açarak ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale ederken bir Filistinlinin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

500 yaralı

Filistinli yetkililer, yaklaşık 500 kişinin de yaralandığnı açıkladı. Filistinli Gazeteciler Birliği, ateş açılması sonucu yaralananlar arasında iki Filistinli gazetecinin de olduğunu bildirdi. İsrail güvenlik güçlerinin geçen haftaki gösteriler sırasında Gazze sınırındaki eylemcilere ateş açtığı sırada yaralanan 30 yaşındaki Filistinli gazeteci Yaser Murtaja hayatını kaybetmişti. Önceki eylemlerde en az 34 Filistinli, İsrail ateşinde yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Toprak Günü, 30 Mart 1976’da silahsız altı Arap gencinin İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinin yıldönümü


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler