Messi'nin ayakkabıları Mısır'ı karıştırdı!

Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi, Mısır'da bir hayır kurumuna ayakkabılarını bağışlayacağını açıklaması üzerine ülke karıştı.

Yayınlanma: 30.03.2016 - 15:53
Abone Ol google-news

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, kramponlarını Mısır'da bir hayır kurumunun düzenleyeceği açık arttırmaya bağışlayınca, ülkeyi karıştırdı.

Messi,  Mısır televizyonunda bir hayır kurumuna yardım amacıyla ayakkabılarını bağışlayacağını söylemesi, bazıları tarafından hakaret olarak algılandı.
MBC'nin Misr kanalında yayınlanan "Evet, ben ünlüyüm" adlı programa çıkan Messi, kramponlarını bir hayır kurumuna bağışlamak istediğini söyledi.

Ancak ayakkabı, Mısır'da ve diğer Arap ülkelerinde saygısızlık ya da hakaret sembolü olarak görülebiliyor.

Bu nedenle Messi'nin jestinden alınan bazı Mısırlılar, sosyal medyada ünlü futbolcuya büyük tepki gösterdiler.

Bir Twitter kullanıcısı "Bu iğrenç bir şey. Binlerce dolar kazanıyor, vere vere ayakkabılarını verdi, salak sunucu da memnun oldu" derken, bir başka kullanıcı da "Mısır'ın adı Messi'nin ayakkabılarından büyüktür. Bu Mısır'a büyük bir hakarettir" diye yazdı.

BUSH'A AYAKKABI FIRLATILMIŞTI

Arap kültüründe özellikle ayakkabıların tabanını göstermek hakaret sayılabiliyor.

Iraklı gazeteci Muntasır el Zeydi'nin 2008 yılında Bağdat'taki bir basın toplantısında ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabılarını fırlattığı hala hatırlarda.

Messi'nin sözlerinden alınan Mısırlı milletvekili Said Hasasin de özel El Asime televizyonuna çıkarak, kendi ayakkabılarını Messi'ye bağışlayacağını söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi karşıtlarının "Messi'nin ayakkabıları Sisi'nin halkına" etiketi en az Twitter'da 15 binden fazla kullanıldı.

Müslüman Kardeşler yanlısı "Rabia'nın Nabzı" adını taşıyan Facebook sayfasında da televizyon sunucusunu Messi'nin ayakkabılarını alırken gösteren video yayınlandı ve altına "Bu sadece Mısır'a hakaret değil, (eski) cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi kaçıran askeri çetenin de aşağılanmasıdır" diye yazıldı.

Bazıları ise "Neden herşeye Sisi'yi karıştırıyorsunuz ki?" diyerek, Cumhurbaşkanının adının tartışmaya konu olmasından duyduğu şaşkınlığı ifade etti. (bbc)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler