Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı!

İstanbul'da aniden bastıran yağmur birçok ilçede etkili oldu. Yağmura hazırlıksız yakalanan yurttaşlar otobüs duraklarına ve işyerlerinin saçaklarına sığındı. Sağanak yağış nedeniyle kayganlaşan yollarda maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Yayınlanma: 11.08.2011 - 06:13
Abone Ol google-news

İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın kuzey ve doğusunda, Ankara il genelinde ve Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış etkili oldu. Marmara'da deniz ulaşımı, dün gece başlayan poyraz nedeniyle olumsuz etkilendi.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 41 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, şiddetli poyraz nedeniyle yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirledi. 

 

Riskli bölgeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, şiddetli yağışın kenti etkisi altına alacağı belirtilerek, sabah erken saatlerde karayel yönünden kuvvetli esen rüzgarın ilerleyen saatlerde daha da kuvvetlenerek fırtına seviyesine ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün ihbar ve uyarıları üzerine AKOM'un alarma geçtiği ifade edilen açıklamada, muhtemel su birikintisi ve su baskınlarına karşı ekiplerin kritik noktalarda konuşlandırıldığı bildirildi.

Açıklamada, kısa zaman diliminde kuvvetli yağmur yağması, 15 dakikalık zaman diliminde 15 kilogramın üzerinde yağış düşmesi gibi ani durumlar için tedbirler alındığı da kaydedilen açıklamada, yağışın Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Sarıyer, Esenler, Eyüp, Arnavutköy, Bağcılar, Beykoz, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli ve Tuzla'da etkili olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
''İstanbul İtfaiyesi, AKOM, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, ilk etapta muhtemel göllenme ve su birikintisi olacak yerlerde konuşlandırıldı. İtfaiye, tüm istasyonlarında 941 personel, 783 araç, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 123 araç, 437 personel, Atık Yönetimi Müdürlüğü 15 personel, 4 araçla (metrobüs güzergahı), İSKİ 568 personel, 249 araç ile kötü hava koşulları ile mücadele çalışmaları için hazır bekletiliyor.
İstanbul genelinde saat 10.30 itibarıyla herhangi bir su baskını meydana gelmedi. Yollardaki göllenmelere ise ekipler tarafından müdahale edildi.''


 

 

Kuvvetli yağış

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ''meteorolojik uyarı''ya göre, saat 23.59'a kadar, İstanbul il geneli başta olmak üzere, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne çevrelerinde kısa süreli fırtına ile birlikte çok kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Ayrıca, bugün saat 15.00'ten yarın saat 09.00'a kadar Ankara il genelinde kuvvetli yağış olacak. Akşam saatlerinde, İç Anadolu'nun kuzeybatısında görülecek yağışların başta Ankara il geneli olmak üzere, Eskişehir ile Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Öte yandan, yarın saat 09.00'a kadar Batı Karadeniz'de de kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte etkisini arttıracağı tahmin ediliyor.

Yetkililer, ani sel, su baskını, sel, yıldırım, lokal dolu yağışı, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi oluşabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler