Mevduat güvencesi artırılıyor

Hükümet önümüzdeki hafta mevduata güvence yetkisini kullanmayı ve 50 bin YTL olan güvence limitini arttırmayı planlıyor. Yapılacak toplantılarda reel sektörün talep ve ihtiyacı doğrultusunda önlemler de alınacak. Girdi maliyeti, enerji fiyatları yüksekliği, kredi faizlerinin fazlalığı, değerlendirilecek talepler arasında yer alıyor.

Yayınlanma: 21.11.2008 - 08:41
Abone Ol google-news

Edinilen bilgilere göre, önümüzdeki hafta Ekonomik Koordinasyon Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nun arka arkaya toplanması bekleniyor. Her iki toplantıda da ekonomik krize yönelik önlemler değerlendirilecek.

NTV'nin haberine göre; Geçtiğimiz günlerde Meclis’ten geçen düzenlemeyle 50 bin YTL’lik mevduat güvencesinin 2 yıl süreyle artırma yetkisi hükümete verilmişti. Hükümet bu yetkiyi kullanarak mevduat güvencesi limitini artırmayı planlıyor.

Bu arada kriz dönemindeki durumları incelenen ve ekonomik krizden etkilenebilecek 224 sektör hakkında değerlendirme yapıldı. İç ve dış pazar kur ve finansmanındaki değişimler hangi sektörleri ne kadar etkilediği tespit edildi. Krizden daha fazla etkilenmesi olası olan sektörlere yönelik ek tedbirlerin alınması planlanıyor.

Toplantılarda reel sektörün talep ve ihtiyacı doğrultusunda önlemler de alınacak. Girdi maliyeti, enerji fiyatları yüksekliği, kredi faizlerinin fazlalığı, değerlendirilecek talepler arasında yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler