Meyve, yağlı yiyeceğin olumsuz etkisini azaltıyor

Bol yağlı ve karbonhidratlı yemekler, iltihaplı süreçleri tetikliyor. Kısa bir süre önce Amerika'da gerçekleştirilen bir araştırma meyvenin, bu olumsuz etkiyi zayıflattığını gösterdi.

Yayınlanma: 16.04.2010 - 05:52
Abone Ol google-news

Bufallo Üniversitesi’nde otuz sağlıklı yetişkinle gerçekleştirilen araştırma çerçevesinde, bir yumurta, bir salamlı sandviç ve çikolatalı bisküvi yiyen katılımcılardan bazıları bu yiyeceklerle birlikte su, bazıları limonata ve diğerleri ise portakal suyu içmiş.

Su ve limonata içen katılımcıların bedenindeki serbest oksijen radikalleri neredeyse üçte iki artmış. Oysa portakal suyu içenlerde bu zararlı maddeler sadece yarı yarıya çoğalmış. Aynı araştırmada meyve suyunun diğer iltihap tetikleyici maddeler üzerinde de olumlu etki yaptığı görülmüş. Bilim insanları American Journal of Clinical Nutrition dergisinde, yemekle birlikte düzenli olarak tüketilen meyvenin kalp-dolaşım hastalıklarını önleyebileceğini söylüyorlar. Olumlu etkiyi yaratan madde birçok meyve ve sebzede hatta siyah ve yeşil çayda da bulunan flavonoid.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler