MGK'de iki kritik karar
2012 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında toplandı. KCK operasyonları ile ortaya çıkan MİT yargı krizinin ardından devletin zirvesinin ilk defa bir araya geldiği kurulda eğitim ve terör konularının ele alındığı bildirildi. Toplantıya kurul üyesi olmayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katıldı.
Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantıya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MGK üyesi bakanlar, kuvvet komutanları ve ilgili bürokratlar katıldı. 13.55'te başlayan toplantıya, daha önce yapılan bir planlama doğrultusunda, milli eğitim politikaları konusunda bilgi vermek üzere, Kurul üyesi olmayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katıldı.
Dinçer, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen MGK toplantısında devletin zirvesine eğitimdeki son düzenlemelerle ilgili brifing verdi. Yaklaşık 1 saat toplantıda bulunan Dinçer, MGK toplantısı devam ederken Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.
Toplantı sonrasında yayımlanan bildiride, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceği belirtilerek, ''Terörün istismar kaynaklarının kurutulması amacıyla yürütülen kapsamlı çabaların, demokrasiye, hukuk devleti ilkelerine ve evrensel değerlere bağlı olarak sürdürüleceği bir kere daha teyit edilmiştir. Irak'ın güvenlik ve istikrarına önem veren Türkiye'nin Irak'taki gelişmeleri yakınen takip etmeyi sürdürdüğü vurgulanmıştır. Öte yandan bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki mevcudiyetinin sona erdirilmesi için somut adımlar atılması gerektiği de bir kez daha teyit edilmiştir.''
Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde meydana gelen gelişmeler ve özellikle Suriye'deki durumun kapsamlı surette ele alındığı belirtilen bildiride, şöyle denildi:
''Mısır'da Halk Meclisi ve Şura Konseyi seçimlerinin tamamlanması, Yemen'de erken cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gerçekleştirilmesi ve Libya'da ulusal kongre seçimlerine ilişkin seçim yasasının kabulü suretiyle bu dost ve kardeş ülkelerde siyasi geçiş süreçlerinde kaydedilen ilerlemelerden duyulan memnuniyet ifade edilmiştir.
Suriye'de devam eden şiddet, yıldırma ve toplu kıyım eylemlerine uluslararası toplumun seyirci kalmaması gerektiği vurgulanmış, bu çerçevede Suriye halkının korunmasının ve insani yardım ulaştırılmasının öneminin altı çizilmiştir. Bu kapsamda ayrıca uluslararası forumlarda meydana gelen gelişmeler gözden geçirilmiş, BM Genel Kurulu'nun 16 Şubat 2012 tarihinde ezici bir çoğunlukla kabul ettiği karardan duyulan memnuniyet dile getirilmiş ve 24 şubat tarihinde Tunus'ta gerçekleştirilen Suriye'nin dostları grubu toplantısının sonuçları değerlendirilmiştir.''
Toplantıda ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki öğretmen açığının ele alındığı, çocuklara daha kaliteli bir eğitim sağlanması için gereken ihtiyaçların değerlendirildiği bildirildi.
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- 6 asker şehit olmuştu