MHP'den iddialar

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, ''hükümetin toplumun bütün kesimlerine uyguladığı baskı politikasını ihracatçılara da uyguladığını'' öne sürdü. Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, ihracatçıların seslerini duyurabilmek için gazete ilanlarına başvurmak zorunda kaldıklarını savundu.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 09:33
Abone Ol google-news

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, ihracatçıların, hükümet üyelerine defalarca ''Uluslararası rant çevrelerine yüksek faiz ödemek istemediklerini, düşük kur-yüksek faiz politikasına yenilmek istemediklerini, dünya ile rekabet edebilecek koşulları istediklerini, yeni yatırımlarla istihdam artırmak istediklerini, işlerini ve işçilerini kaybetmek istemediklerini'' ifade etmelerine rağmen, örgütlerin ismini vermeden gazetelere ilan vermek zorunda bırakıldıklarını iddia etti. Ayhan, ''Bu durum, kamuoyunca ihracatçıların ne tür baskılarla karşılaşacaklarını bilemediklerinden, örgütlerinin ismini ifade etmekten çekindikleri şeklinde algılanmıştır'' diye konuştu.

''Hükümet toplumun bütün kesimlerine uyguladığı baskı politikasını ihracatçılara da uygulamaktadır'' iddiasında bulunan Ayhan, şunları kaydetti:
''İhracatçılar tarafından ortaya konan problemler konusunda hükümet üyelerinin beyanları, hükümet içinde de bariz farklılık ve çatlakların ortaya çıkmaya başladığını göstermektedir. İçeride kararların altına imza atanlar, dışarıda farklı konuşmaktadırlar. Son gelişmeler bu hususu açıkça ortaya koymaktadır. Hükümet üyeleri beceriksizliklerini Merkez Bankası'na yüklemek istemektedirler. Sayın bakanlar hükümetin ne yüksek faiz ne de düşük kur politikası olmadığını söylüyorlar. Yüksek faizin esas itibariyle risk primini yansıttığını ifade ediyorlar. Ancak, hükümet üyeleri, riski uygulanan makro ekonomi politikalarının ortaya çıkardığını, o politikanın müsebbibinde üyesi oldukları hükümet ve altına imza attıkları kararlar olduğundan habersizmiş gibi görünmeye çalışıyorlar.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler