Microsoft Lüksemburg’ta mercek altına alındı

Daha önce de vergilerde hileye başvurmakla itham edilen Microsoft, Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen bir denetim sürecinin hedefi oldu.

Yayınlanma: 09.07.2014 - 09:38
Abone Ol google-news

Teknoloji dünyasının en köklü ve etkili firmaları arasında yer alan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bugüne kadar birçok defa kârını arttırmak için vergilerden kaçınmakla itham edildi. Gerektiği kadar vergi ödememek için çeşitli hilelere başvurmakla suçlanan firmanın mali verileri, Lüksemburg’ta yetkililer tarafından mercek altına alındı.

Microsoft‘un vergi ödemelerini denetlemek için Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen bu denetleme sürecinde firmayı suçlayıcı herhangi bir işlemin bulunmadığı ve şu ana kadar firmaya karşı yöneltilen iddiaların sadece dedikodudan ibaret olduğu belirtiliyor. Lüksemburg’un çok uluslu firmaların vergi işlemlerini nasıl yürüttüğünü denetlemek için böyle bir süreç başlattıklarını belirten Avrupa Komisyonu sözcüsü, Microsoft’un endişelenmesi gereken bir durum olmadığını söyledi. Firmanın vergi düzenlemeleri geçtiğimiz yılın sonunda da gündeme gelmiş ve Amerika’da da benzer bir inceleme yürütülmüştü.

Çin Linux için Windows’u terk etmeye hazırlanıyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler