Microsoft, sanal gerçekliği uygun fiyata taşıdı!

Amerikalı teknoloji devi Microsoft size bir sürpriz yapma niyetinde. Yani Oculus Rift veya HTC Vive almadan önce bir kez daha düşünün.

Yayınlanma: 29.10.2016 - 21:44
Abone Ol google-news

Sanal Gerçeklik Aksesuarları (VR – Virtual Reality) hiç bu kadar, uygun fiyatla satışa sunulamamıştı. Microsoft, inanılmaz bir ögeyi satışa sunmaya hazırlanıyor. Buna göre Amerikalı teknoloji devi; GeForce GTX 960, 16 GB RAM ve Core i5 ile donatılmış PC’ler için, 299 dolarlık bir sanal gerçeklik kiti sunacak. Elbette bahsi geçen donanımlar sadece başlangıç düzeyinde yani tatminkar bir deneyim için çok daha fazlasına ihtiyacınız var.


Şirketten İddialı Açıklamalar
Microsoft yöneticisi  Terry Myerson, “Bahsi geçen donanım onlarca sensörü ve insanın, çevresinde tam dönüş yapabileceği açıyı garanti kılıyor. Diğer sanal gerçeklik aksesuarlarının aksine, odanızda muazzam düzeyde bir alana ihtiyaç duymuyorsunuz. Aksine, VR kitimiz, kendisini odanıza göre ayarlıyor. VR kitimizde, Holo Lens’lerin kullanıldığını da gururla açıklıyoruz. Holo Lens’ler kısa bir tarama sayesinde tüm odanızı ve hareket edebileceğiniz alanları ortaya döküyor.” açıklamasında bulundu.
Facebook tarafından geliştirilen Oculus Rift’in 800 dolar, HTC Vive’ın ise 700 dolarlık fiyat etiketine sahip olduğunu vurgulayalım. Microsoft, rakiplerinin yaptıklarını ve daha fazlasını, Windows PC’lerde, 300 dolar gibi nispeten cüzi bir rakama sunacağını iddia ediyor. Biz oyun delilerine ise bekleyip görmek kalıyor. Teknoloji devi, en büyük sorunu olan optimizasyon problemini bir şekilde atlatırsa, kolayca zirveye ulaşabilir.
Resident Evil 7'de İmkansızı Başarmak Şart!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler