'Milletin vekillerini, millet belirlemelidir'

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, milletvekili seçilecek adayların parti liderleri tarafından belirlenmesiyle parti içi demokrasinin uygulanmadığını belirterek, ''Milletin vekillerini, millet belirlemelidir'' dedi.

Yayınlanma: 10.04.2011 - 14:43
Abone Ol google-news

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, bu toplantıyı Türkiye'nin geleceği için yaptığını söyledi. 12 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin milletvekili adaylarının parti liderleri tarafından belirleneceğini belirten Sarıgül, şunları söyledi: ''Ne yazık ki tüm siyasi partiler, aday belirleme yönteminde ağızlarından düşürmedikleri demokrasi dersinden yine sınıfta kalmışlardır. 12 Haziran seçimleri öncesi siyasi partiler, halka bağlı demokrasi yerine lidere bağlı demokrasiyi devam ettirmişlerdir. İnançla ve ısrarla söylemeye devam edeceğim. En önemli ilke lidere bağlı değil, halka bağlı demokrasidir. Milletin vekillerini sadece ve sadece millet belirlemelidir. Halkımız kimi seçtiğini açıkça bilmelidir. Siyasi partiler yarın ilan edecekleri aday listelerine kimi yazmış olurlarsa olsunlar, bu adayların nitelikleri ne olursa olsun, parti içi demokrasi tecelli etmemiştir çünkü halkımız atanmışları onaylayan noter değildir. Parti içinde demokrasi yoksa ülkede demokrasi nasıl olacaktır? Parti içinde demokrasiyi kuramayanlar ülkede demokrasiyi asla kuramazlar.''

Mustafa Sarıgül, parti içi demokrasi konusunda önlerinde önemli bir fırsat olduğunu ancak siyasi partilerin bu fırsatı kullanamadığını söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler