Milli tenisçi Marsel İlhan yurda döndü

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde ana tabloya kalarak bir ilki gerçekleştiren milli tenisçi Marsel İlhan, İstanbul'a geldi.

Yayınlanma: 24.06.2010 - 18:29
Abone Ol google-news

THY'nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na gelen milli raket Marsel İlhan'ı, Yeşilyurt Spor Kulübü'nün küçük tenisçileri çiçeklerle karşıladı. Basın mensuplarına duygularını açıklayan İlhan, şöyle dedi: ''Çok iyi oynadım, çok mutluyum, iyi bir sonuç aldım. Tek erkeklerde ana tabloya kalan ilk Türk tenisçi olduğum için çok gururluyum. 70 puan aldım. Bu turnuvadan sonra büyük ihtimalle ilk 100'e girmeyi başaracağım. Bundan sonra daha fazla çalışarak Türkiye'yi iyi bir şekilde temsil etmek istiyorum.''

Karşılaşmaları az bir farkla kaybettiğini belirten İlhan, bundan sonra daha fazla çalışarak diğer turnuvalarda üst seviyelerde oynayacağını söyledi. İlhan, bundan sonra Davis Kupası'na ve ABD Açık Tenis Turnuvası'na katılacağını bildirerek, ''İnşallah çeyrek ya da yarı final oynamak istiyorum'' diye konuştu.

Tek erkeklerde elde ettiği başarıdan sonra çok olumlu tepkiler aldığını ifade eden Marsel İlhan, ''Bundan sonra Türkiye'de tenis bence daha popüler bir spor olacak. İnsanlar tenisi daha fazla merak edecek. Bundan sonra belki başka Türk tenisçiler de Wimbledon'a katılacak'' dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu ve sponsorlardan yeterli desteği gördüğünü kaydeden İlhan, başarıda onların da büyük katkısı bulunduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler