Milyarları götürenler serbest, hakkını arayan işçiye gözaltı

Hadımköy'de bir çuval fabrikasında üretimi durdurarak, yaklaşık 2 aydır eylem yapan Greif işçilerine bu sabah Çevik Kuvvet tarafından müdahale edildi. Fabrikanın çatısında direnişini sürdüren işçilere su ve yemek verilmesine polis izin vermiyor.

Yayınlanma: 10.04.2014 - 08:05
Abone Ol google-news

Hadımköy'de bir çuval fabrikasında üretimi durdurarak, yaklaşık 2 aydır eylem yapan  işçilere, Çevik Kuvvet ekipleri sabah erken saatlerde müdahalede bulunmuştu. Müdahalenin ardından 91 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan işçiler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. 12 işçi ise fabrikanın çatısına çıkarak eylemlerini sürdürüyor. Çevik kuvvet ekipleri fabrikanın girişini kapatarak içeri girişlere izin vermiyor.

"HER TÜRDEN ŞEYİ GÖZE ALDIKLARINI SÖYLÜYORLAR"

HDP'li vekil Levent Tüzel de işçilere destek eylemine katıldı. Gazetecilere açıklama yapan Tüzel, "Çatıdaki işçi arkadaşlarla görüştüm. 12 arkadaş yukarıda. Tabii istedikleri ortada. Gözaltındaki arkadaşlarının bırakılması ve  patronun hiçbir şekilde kendilerinden şikayetçi olmadan anlaşmaya varmak istediklerini, aksi takdirde oradan inmeyeceklerini her türden şeyi göze aldıklarını söylüyorlar. Genç arkadaşlar kalp ve tansiyon hastası olan da var. En küçük müdahalede  her şeyi göze almış durumdayız diyorlar. Özellikle de işçi temsilcileri olan arkadaşlar gelmeden, onlar indirirler bizi diyorlar. Biz işveren temsilcisi ve fabrika müdürü ile de görüştük. Aslında 60 günlük direniş devam ettiği sürece de diyalog içinde olduk, sözleşme sürecinin işçilerin istediği şekilde sonuçlanması için . Aslında hafta başına kadar da bu yönde protokol hazırlama aşamasındaydık. Ancak bu sabah işgal var diyerek mahkemeye yapılan başvuru neticesinde polisin müdahalesi bütün bu şeyin geriye gitmesine yol açtı. Burada işçinin ekmek, hak mücadelesine bu tarzda müdahale edilmesini biz doğru bulmuyoruz. Son derece kötü olumsuz tablo ortaya çıkmış durumda" diye konuştu.



İHTİYAÇLARI KARŞILANMIYOR

İşçilerin avukatı Bülent Şimşek ise 3 avukat arkadaşıyla çatıdaki işçilerle görüştüğünü ifade ederek "İhtiyaçları karşılanmıyor. Engel olunacağı polis amirleri tarafından bize iletildi. Bir defa bu durumun aşılması  gerekiyor. En temel ihtiyaçların karşılanması konusunda çağrımızı ilettik. Takipçisi olacağız" diye konuştu.

POLİS İZİN VERMEDİ

Açıklamaların ardından HDP'li vekil Tüzel, avukatlar Şimşek ve Gökmen Yeşil işçilere su ve bisküvi götürmek istedi. Ancak polis fabrikaya girişe izin vermedi. Bunun üzerine geri dönen avukatlardan Gökmen Yeşil, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Uzun bir süredir çatıdalar. Su en temel ihtiyaç bu ihtiyacı karşılamak istediğimizi söyledik. Levent beyle gittik fakat suyu dahi  almayacakları söylediler. Bunun doğru bir tavır olmayacağını söyledik. Böyle bir tavrın tarihsel bir arka planı olduğunu ifade ettik. Bu insanlar orada bekliyor. En azından suyu götürelim dedik.Fakat biz hiç bir şekilde suya dahi izin vermeyeceğiz dediler, bize de tepki gösterip zorla çıkardılar.Biz onların karnını doyuramayız dediler" şeklinde konuştu.

İşçilerin eylemine gözaltı  - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler