Mısır'da anayasa askıya alındı!

Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah El Sisi yaptığı açıklamada; "Anayasanın askıya alındığını ilan etti ve hükümetin kurulmasının ardından cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri yapılacağını" duyurdu.

Yayınlanma: 03.07.2013 - 19:15
Abone Ol google-news

Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah El Sisi  açıklamasının satır başlıkları şöyle:

Mısır halkının talepleri reddedildi

Şimdiye kadar birçok çağrı yapıldı. Mısır askeri stratejik bir yardım da sundu. Karşılaştığımız büyük zorluklar ve tehditlerin üzerinden gelebilmek için sosyal güvenlik ve politik açıdan çağrıda bulundu. Askeri kuvvetler bölünmenin, gerginliğin, çatışmanın olmamasını istiyor. Mevcut krizden çıkabilmek için bütün çağrıları yapıyor. Askeri tarafın göstermiş olduğu talepler 21-22 Haziran'da görüşlerini bildirmiş olduk. Her türlü devlet mercii tarafından askerin görüşleri reddedilmiş oldu. Mısır'daki kitlelerin de istekleri ve talepleri reddedilmiş oldu. Bizim amacımızın uzlaşmadır, insanların umudunu, güvenini sağlamaktır. Başkanın dün yapmış olduğu konuşma ve bunun öncesindeki süreçler kitlelerin taleplerini karşılanmadığını gösteriyor.

Teknokrat Hükümeti oluşturulabilir

Mısır'da bir yol haritası çizilmelidir. Bu yol haritasında çeşitli konular vardır. Bunlar arasında Anayasa'nın askıya alınması vardır. Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın da aynı şekilde bu süreçten geçmesi gerekmektedir. Erken seçimin açıklanması gerekmektedir. Yeni başkan seçilene kadar ara bir hükümetin oluşturulması gerekmektedir. Bu ara dönemdeki kararnameler çıkarılmalıdır. Teknokrat bir hükümet oluşturulabilir. İlgili tüm süreçleri yönetmesi gerekmektedir.

Ulusal bir uzlaşma sağlanmalıdır

Tüm ölçekteki ilgili değiştirme süreçlerinin Anayasa çerçevesinde gerçekleşmesi gerekmektedir. Askeri Yüksek Şura, parlamenter seçimlere bu yolda gitmeli ve de parlamenter seçimlerin sürecini başlatmalıdır. Etik bir başlık altında medyanın özgürlüğü, halkların özgürlüğü dikkate alınarak bunlar yapılmalıdır ki, gençlere yetki verilebilsin ve de karar verme süreci sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilsin. Ulusal bir uzlaşma gerçekleştirilebilsin. Her taraftan kişilerin katılımıyla gerçekleştirilsin.

Halkımızın Güvenliği sağlanmalıdır

Mısır Askeri Kuvvetleri ayakta duracaktır, İçişleri ve Güvenlik Bakanlığı'yla iletişim içerisinde olacaktır. Huzurlu ve barışçıl bir ortam içerisinde bu sürecin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Askeri kuvvetler, polis ve de yargı personeli bu noktada kendini adamıştır. Halkların güvenliğini, emniyetini ve refahını sağlamak için kendini adamıştır ve de bunun savunmasını yapmaktadır.

MISIR'DA DARBE GERÇEKLEŞTİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler