MİT'ten PKK/KCK terör örgütünün üst yönetimine darbe

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK/KCK adına Sincar'da faaliyet yürüten en üst rütbeli kadın örgüt mensubu 'Medya Agit' kod adlı Beraat Afşin (41) etkisiz hale getirildi.

Yayınlanma: 28.11.2019 - 10:54
MİT'ten PKK/KCK terör örgütünün üst yönetimine darbe
Abone Ol google-news


MİT, PKK/KCK terör örgütünün üst yönetimine yaptığı operasyonlara devam ediyor. Bu kapsamda, geçen 19 Kasım'da gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK adına Sincar'da faaliyet yürüten ve terörden arananlar listesinin 'kırmızı' kategorisinde yer alan örgütün en üst rütbeli kadın örgüt mensubu Beraat Afşin etkisiz hale getirildi.

Kadın teröristin, PKK kırsal kadrosuna 1997'de katıldığı, 2000'li yıllarda Türkiye içerisinde silahlı olarak faaliyet yürüttüğü ve birçok çatışmaya katıldığı öğrenildi.

2010'da Kandil'de, 2014'te ise Mahmur Cephe Komutanlığı'nda görevlendirilen terörist Afşin'in son olarak PKK/KCK'nin sözde Sincar Eyaleti YJA-STAR (PKK Silahlı Kadın Yapılanması) ve YJŞ (PKK Sincar Silahlı Kadın Yapılanması) askeri kanat sorumlusu olarak Sincar'da faaliyet yürüttüğü tespit edildi.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler