Müftüden imam hatip daveti

Marmaris Müftülüğü, kapısına imam hatip okulları için kayıt duyurusu astı.

Yayınlanma: 15.08.2012 - 07:53
Abone Ol google-news

Müftülükler imam hatipler için çalışıyor. Marmaris Müftülüğü, kapısına, 4+4+4 sistemiyle ilçeye açılan imam hatip okulları için kayıt duyurusu astı. Öğretmenler ve veliler müftülüğün imam hatipler için öğrenci toplamaya çalışmasına tepki gösterdi.

Marmaris Müftülüğü hizmet binasının giriş kapısına asılan afişte; “2012-2013 öğretim yılında Marmaris İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi öğretime başlayacaktır” deniliyor. Afişte kayıtların başlangıç ve bitiş tarihleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlüğünün telefonlarına yer verilerek veliler yönlendirilmeye çalışılıyor. Müftülüğün imam hatip ortaokul ve lisesi için aracılık görevi üstlenmesi, eğitimciler tarafından “laik ve çağdaş eğitimden sapma” olarak nitelendi. Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Volkan Polat, “Müftülüğe, Marmaris’e açılan imam hatip ortaokuluna öğrenci kaydetmek için çağrı afişleri asılması, eğitimin laik yapısını kökten değiştirme anlayışının bir ürünü olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Eğitim-Sen’den yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Bu uygulamayla ‘Zaten imamlara biz bakıyoruz. Onlara, yetiştiren okullara da öğrenciyi biz davet ederiz’ deniliyor. O zaman okulların tümünü Diyanet İşleri’ne, hatta müftülüklere bırakalım ve sonra da bilimsel, laik, çağdaş ve demokratik anlayışlı insanlar yetiştirmesini bekleyelim. Din sömürüsü yapmayan, çağdaş yaşamı ilke edinmiş, bilimsel anlayışla hareket edebilen ve demokratik yaşam biçimini özümseyen bireylerin yaşadığı bir ülke özlemimizi her zaman haykırdık, haykıracağız.”

Marmaris Müftüsü Hasan Ersöz ise uygulamayı “Vefa borcumuzu ödüyoruz” diye savundu. Ersöz, eleştirilere “İlandaki bilgiler doğrudur. Biz müftülük ve Diyanet olarak personelimizi imam hatip liselerinden alıyoruz. Bu bir vefa borcumuzdur. Aynı zamanda kendi personelimiz ve Diyanet çalışanları çocuklarını bu okullarda okutmak isteyebilirler. Bu duyuru vatandaşların yanı sıra imamlara ve din görevlilerine yönelik bir duyurudur” sözleriyle yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler