Muğla'da 21 kişi 'Erdoğan'a hakaret'ten yargılanmaya başlandı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 21 kişinin yargılanmalarına başlandı.

Yayınlanma: 20.10.2016 - 11:24
Abone Ol google-news

Ankara Gar Meydanı'nda 10 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen terör saldırısından bir gün sonra, Datça'da düzenlenen protesto eylemi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla 21 kişi hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Davanın ilk duruşması Datça Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görüldü. Duruşmaya tutuksuz 21 sanıktan 20'si ve avukatları katıldı. Sanıklar, mahkemede verdikleri ifadelerinde haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Ankara'daki katliama kayıtsız kalmamak adına eyleme katıldıklarını ifade eden sanıklar, eleştiri haklarını kullandıklarını söyledi. İfadelerin alınmasından sonra duruşma, 18 Ocak 2017 tarihine ertelendi.

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

Duruşma sonrası adliye binası önünde bir açıklama yapan, sanık avukatlarından Günfer Karadeniz, davanın anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu iddiasında bulundu.Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinin, Cumhurbaşkanına hakaret suçlarını düzenlediğini hatırlatan Karadeniz, "Ancak TCK'da, diğer vatandaşlara ilişkin başka hakaret suçları var ve bunlar takibi şikayete bağlıdır. Oysa 299'uncu madde, TCK'da sadece Cumhurbaşkanı'na ilişkin hakaret suçlarını kapsamakta ve özel olarak yer almaktadır. Ve takibi şikayete bağlı değildir. Kamu davası olarak açılmaktadır. Bu durum kanunlar önünde eşitlik prensibine aykırıdır. Yani Cumhurbaşkanına hakaretin ayrı bir madde olarak düzenlenmesi, kanunlar önünde eşitlik prensibi uyarınca, anayasa aykırıdır. Bu nedenle itirazımızın, Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesini talep ediyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler