Muhalefetten güvensizlik önergesi

KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen dört muhalefet partisinden üçü, 14 Nisan Perşembe günü hükümete karşı güvensizlik önergesi verme kararı aldı.

Yayınlanma: 12.04.2011 - 13:43
Abone Ol google-news

Meclisteki muhalefet partilerinden ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Demokrat Parti (DP), meclisin denetim göreviyle toplanacağı perşembe günü Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetine karşı güvensizlik önergesi verecek.

CTP basın bürosunun açıklamasına göre, CTP Merkez Yürütme Kurulu ile Parti Meclisi bugünkü ortak toplantısında, perşembe günü DP ve TDP ile birlikte hükümete karşı güvensizlik önergesi verilmesini karara bağladı.

İktidar partisi UBP'nin 50 sandalyeli mecliste 27 milletvekili bulunuyor. Mecliste ana muhalefet CTP 15, TDP 3, DP 2 ve ÖRP de 2 sandalye ile temsil ediliyor. Meclis'te bir de bağımsız milletvekili var.

KKTC Anayasası'nın 109. maddesinin 3. fıkrasına göre, ''Başbakan'a karşı güvensizlik önergesi, en az dokuz milletvekili tarafından verilebilir. Bir güvensizlik önergesinin reddedilmesi tarihinden üç ay geçmedikçe güvensizlik önergesi verilemez. Güvensizlik önergesinin gündeme alınıp alınmayacağı, verilişinden sonraki ikinci birleşimde karara bağlanır. Güvensizlik önergesi üzerine yapılan genel görüşmeler bittikten sonra, aradan bir tam gün geçmedikçe güvensizlik önergesi oylanamaz.''

Anayasanın aynı maddesinin 6. fıkrasına göre ise ''Güvenoyu alamayan veya güven istemi reddedilen veya hakkında verilen güvensizlik önergesi üye tam sayısının salt çoğunluğu ile kabul edilen Başbakan, istifasını Cumhurbaşkanına sunar.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler