Muhalefetten Riva ve Florya çıkışı: Batarız!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Emlak Konut ile imzalanan Riva ve Florya'daki araziyi kapsayan protokol için divan kurulu üyelerine bilgi verdiği toplantıda muhalefet Özbek'e sert eleştirilerde bulundu.

Yayınlanma: 13.07.2016 - 17:26
Abone Ol google-news

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde Emlak Konut ile imzalanan Riva ve Florya'daki tesisin bulunduğu araziyi kapsayan protokol için divan kurulu üyelerine bilgi verdiği toplantıda muhalefet Özbek'e sert çıktı.

ÖZTÜRK: "BU PROJE BOŞ ÇIKARSA SONUMUZ FELAKET. BAŞKAN SÖZLERİNİ TUTAMIYOR"

Başkan Dursun Özbek'ten sonra açıklamalarda bulunan Adnan Öztürk;

"Kulübümüzün 2000'li yıllardan sonra hayati bir dönemece geldiği için bir söz istedim. 2000'li yıllardan kazanılan kupalarla başlayan yeni dönem kişisel çekişmeler ilerleme durmuştur. Kulüp Seyrantepe ve yeni stat ile üçüncü bir döneme girmiştir. Ortaya acı bir tablo çıktı. Ben başkanımızın hiçbir maddi problemimiz yok demecinin üzerine. Başkanımız çivi bile çakacaksan genel kurul ile izni ile yapmasını takdirle karşıladım.

Muhakkak olan eski alışkanlıklar ile kulübümüzün yönetilmesi mümkün değildir. Bu dönem ya bütün sıkıntılarımızı aşacak bir şekilde planlı ya da felaket bir dönemi başlatılacaktır. Bu kadar detaylı ve hayati bir kararın sadece başkanın inisiyatifine bırakılmasını kabul etmem mümkün değildir. 3 üyesi istifa etmiş bir yönetim kurulu ve bugüne kadar verdiği sözleri tutmakta zorlanan Dursun Özbek başkanımızın bu projeyi yürütmesine inanmam mümkün değildir. Bu konuda Eylül'ün ikinci yarısında bir genel kurul toplayıp bu kararı tüm camia olarak almamızı teklif ediyorum. " dedi.

Galatasaray'da 'Protokol' depremi!

ÇELEBİ: "BU PROTOKOL İLE GALATASARAY'IN ZARARI 500 MİLYON DOLAR"

Öztürk'ten sonra söz alan Işın Çelebi ise:

"Keşke bu toplantıyı Seyrantepe'de yapsa idik ve zaman dilimi koymasa idik. Burada yüzyılın birikimi olan Florya ve Riva'yı ortaya koyuyoruz ve tüm haklarımızı koruyabiliyor muyuz? Galatasaray'ın bu işi kaybederse ikinci bir şansı yok. İyi bir değerlendirme ve sabırla çalışmak gerekirdi. Sayın başkan Emlak Konut ile tek başına görüşmemeliydi. Tek başına görüşmek büyük bir hatadır. Risklerin analizi yapılmalı ve gayrimenkullerin MR'ı çekilmeliydi. Sadece tek boyutlu bir görüş dinledik ve bizden bu görüye evet dememiz isteniyor. Emlak Konut başarılı bir kuruluştur ama Emlak Konut'tun şartlarını iyi bilmemiz gerekiyor. Riva'da biz daha önce değerlendirme yaptık 500 milyon doları kabul etmedik ve bugün 330 milyon doları kabul etmemiz isteniyor. Biz haklıyız ve haklılar hep güçlüdür. Florya'da bizim olmayan arazilerin ilk alım hakkı Galatasaray'ındır. Biz alalım bu payları ve biz bunu teklif ettik. Emlak Konut da bunu Galatasaray'a verecekti. Biz bu hakkımızdan vazgeçiyoruz. Biz burada 300 milyon dolar geliri Emlak Konut'a bağışlıyoruz. Bir olağanüstü divan yapıp bunu tartışmamız gerekiyor. Galatasaray'ın bu işten kaybı 500 milyon dolardır. Siz istediğiniz kadar gülün Dursun Bey size göre CAS'tan ceza almayacaktık ceza aldık. Riva'da da hesap doğru yapılmadı, oradan da 400 milyon dolar kayıp var. Ne oldu Mecidiyeköy'deki otel durdu. Doğru yaptığınıza emin misiniz . Ben emin olmadığınızı düşünüyorum. Bugünü ve geleceği tam olarak hesapladığınızı düşünmüyorum. Müzakere bir sanattır siz müzakereyi değil kapalı kapılar ardında tek başına görüşmeyi tercih ettiniz. " diye konuştu.

Riva için imzalar atıldı... Galatasaray, Erdoğan'a teşekkür etti!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler