'Muhalifler Alman yapımı silah kullanıyor'

Libyalı muhaliflerin Alman yapımı silahlar kullandığı iddia edildi.

Yayınlanma: 31.08.2011 - 10:33
Abone Ol google-news

"Stuttgarter Nachrichten" gazetesinde ve Alman 1. televizyon kanalı ARD'de yayınlanan "Kontraste" adlı programda yer alan haberlere göre, yapılan araştırmalarda, Libyalı muhaliflerin kullandığı G36 tipi piyade tüfeklerinin, Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki Oberndorf kentinde "Heckler & Koch" şirketi tarafından üretildiğinin, bunun, üretim mühürü ve mermiler üzerindeki özel işaretlerden tespit edildiği belirtildi.
Haberde, söz konusu silahların, geçen hafta Trablus'ta Libya lideri Muammer Kaddafi'nin rezidansına yönelik saldırılarda muhaliflerin eline geçtiği kaydedildi.
G36 tipi piyade tüfeklerinin Alman ordusunda kullanılan temel silah olduğu, ele geçirilen silahların, özel birliklerin kullandığı "G36 KV" türü silahlar olduğu, silahların Libya'ya ne kadar miktarda sokulduğunu, kim tarafından ve hangi yollarla bu ülkeye girdiğinin bilinmediği belirtildi.

"Heckler ve Koch" şirketinden yapılan açıklamada, söz konusu silahların şirket tarafından Libya'ya gönderilmediği bildirildi.

Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı da Alman hükümetinin, G36 tipi tüfeklerin Libya'da kullanıldığına dair güvenilir bir bilgiye sahip olmadığını belirterek, silahların Libya'ya gönderilmesi için bir izin verilmiş olmadığını ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler