"Muhalifler iki kenti ele geçirdi"

Libyalı muhalifler, başkent Trablus yakınlarındaki Garyan ve Sorman kentlerini ele geçirdiklerini ve başkente ilerleyişlerini sürdürdüklerini belirtti. Libya'nın başkenti Trablus yakınlarındaki Zaviye kentini ele geçiren muhalif güçlerin, Muammer Kaddafi güçlerince kent merkezinden püskürtüldüğü belirtildi.

Yayınlanma: 15.08.2011 - 09:02
Abone Ol google-news

Muhaliflerin batı bölgesi askeri konsey sözcüsü Abdüsselam Otman, Trablus'a güneyden 50 km ve batıdan 60 km uzaklıktaki Garyan ve Sorman kentlerini ele geçirdiklerini, Zaviye ve Sorman arasında bulunan 15 km uzunluğundaki karayolunu tamamen kontrol ettiklerini ve Trablus'un Tunus'tan olağan ikmaline engel olduklarını kaydetti.

Libya'daki muhalefet, Zaviye kentinde de kuvvetli bir direnişle karşılaştıklarını, Kaddafi yanlısı güçlerin kontrollerindeki mahalleleri ağır bombardımana tuttuklarını bildirdi.

Muhalif güçler, üç cephedeki çarpışmalarda 12 kayıp verdiklerini ve onlarca kişinin yaralandığını açıklarken, Kaddafi güçlerinden 52 askeri esir aldıklarını belirttiler. Öte yandan Libya hükümet sözcüsü Musa İbrahim, muhaliflerin Garyan'a girdiklerini doğrularken, bu kenti yeniden almaya hazır olduklarını söyledi.
 

Tunus'ta görüşme

Bu arada, Libyalı muhalif güçler ile Muammer Kaddafi'nin temsilcileri arasında dün geç saatlerde Tunus'un Cerba adasında görüşmeler olduğu öne sürüldü.

Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, görüşmelerin kapalı kapılar ardında, bir otelde yapıldığını kaydetti. Ancak bu haber bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı.

 

Kaddafi güçleri, muhalif güçleri Zaviye'den püskürttü

Libya'nın başkenti Trablus yakınlarındaki Zaviye kentini ele geçiren muhalif güçlerin, Muammer Kaddafi güçlerince kent merkezinden püskürtüldüğü belirtildi. Muhalif güçler Trablus çevresindeki Garyan, Sorman ve Zaviye'ye girmiş, bu ilerleyiş Trablus'a yönelik saldırı başlatılacağı beklentilerine yol açmıştı.

AP'nin haberine göre bugün ise Kaddafi güçleri, Zaviye'nin merkezindeki güçleri geri püskürttü. Silahlandırılmış kamyonetler gibi araçlar kullanan, mühimmatları azalan ve askeri eğitimden yoksun, sivil kökenli muhalif güçlerin, iyi eğitilmiş ve iyi donatılmış askerler tarafından kolaylıkla geri püskürtüldüğü bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler