Muhaliflere göre 20 kişi öldü ya da yaralandı

Suriye'de ordudan ayrılanların oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu'nun, Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın başkent Şam yakınlarındaki büyük bir istihbarat merkezine dün düzenlediği saldırılarda 20 güvenlik görevlisinin öldüğü ya da yaralandığı iddia edildi.

Yayınlanma: 17.11.2011 - 14:47
Abone Ol google-news

Saldırıya katılanlar ve bölgedeki sakinler, ordudan ayrılanların Şam'ın Herasta banliyösündeki tesise roketatarlar ve ağır makineli silahlarla saldırdığını, tesisin içinde ve dışında ölen ve yarlananlar olduğunu söyledi.

Herasta'daki saldırı haberi henüz Şam yönetimince doğrulanmazken, Herasta'da oturan bir kişi tesise saldıranların kayıp vermediğini ve saldırının 10 dakika sürdüğünü ifade etti.
Bölge sakinleri, son 24 saat içinde 70 kişinin tutuklandığını, Hava Kuvvetleri İstihbaratı ajanlarının evlere baskın düzenlediğini, bazı işyerlerini ise yıktığını belirtiyor.

Herasta'nın her yerinde özellikle de eylemcilerin yoğunlaştığı El Seil semtinde bariyerler kurulduğunu söyleyen Herasta sakinleri, bazı dükkanların yağmalandığını, istihbarat ajanlarının banliyöde kamyonlarla devriye görevi yaptığını kaydetti.

Özgür Suriye Ordusu'ndan dün yapılan açıklamada, Şam'daki en büyük saldırının, Hava Kuvvetleri İstihbaratı'nın Harasta banliyösünde bulunan tesisine düzenlendiği belirtilmiş, diğer saldırıların Şam'ın Duma, Kabun, Arabin ve Sakba banliyölerindeki askeri kontrol noktalarına yapıldığı kaydedilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler