Muharrem İnce: İki konuyu ciğerime yazdım

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Çorum'da düzenlediği mitingde intikam duygusuna sahip olmadığını söyledi. İnce, buna rağmen iki konuyu ciğerine yazdığını belirterek, " Bir, Soma'da yere düşen madenciye tekme atan vardı ya... Onu ciğerime yazdım. İki TRT'yi de onun yanına yazdım" dedi.

Yayınlanma: 17.05.2018 - 16:12
Muharrem İnce: İki konuyu ciğerime yazdım
Abone Ol google-news
<video:977885>

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Çorum'da düzenlediği mitingde konuştu.

İnce'nin konuşmasının satır başları şöyle:

Bugün bu kalabalığı görünce dedim ki bu iş tamam.

Bütün dünyanın şunun bilmesini isterim. Siz bu dünyanın insanları, Mısır'a gidiyorsunuz piramitleri görmeye. O piramitlerin yapıldığı dönemle Hititlilerin yaşadığı dönem aynı. Mısır'da piramitlerin yapıldığı dönemde bir suç işlendiğinde kısasa kısas varken, Çorum'da tazminat yöntemi vardı. 3 bin 500 yıl önce Mısır'ın önündeydi Çorum. Bugün de önünde olmalı. Mısır'a gidiyorsa piramitleri görmeye, önce Çorum'a gelmelidir.

Havalimanınız var mı? Havalimanını yapacağız. Demiryolunuz var mı? Demiryolunu yapacağız. Kaplanı yeniden kükreteceğiz Çorum'da. Cumhurbaşkanı olduğumda mazotu 3 ile 3 buçuk lira arasında vereceğiz çiftçiye.

Üniversiteli gençler... Sizlere 29 Ekim ve 19 Mayıs'ta 500 lira burs vereceğim.

Emeklilikte yaşa takılanlar var. Sen öde demişsin, o da sana 30 sene pirim ödemiş. Neden altmış yaşını beklesin? Onların da sorunlarını en kısa zamanda çözeceğiz.

Diyor ki "Ey CHP ne yaptın?" Ey Erdoğan, sen hiç şeker fabrikası yaptın mı? Ey Erdoğan sen hiç TÜPRAŞ yaptın mı? Köprü yapmak kolay iş.

Bakın İsrail Müslümanları katlediyor Filistin'de. Bunun için Türkiye'nin diri olmasını sağlayacağız.

Birinin bir akşam yemeğine, diğeri bir ay çalışmayacak.

Merkez Bankası Başkanı Ak Parti Genel Merkezi'ne çağırıyorlar. Ayıp ya ayıp. Nasıl olur da çağırırsın. Merkez Bankası Başkanı'nın talimat ile çalıştığı görülürse Türkiye'den para kaçar. Bizim dönemimizde bunlar olmayacak. 

İnsanlar protesto edemesinler diye passoligi getirdiler. Passoligi kaldıracağım. Stada girdiğimde insanlar beni alkışlayacak. Biz bu milleti barıştıracağız.

Cumhurbaşkanı millete hakaret etmeyecek. Millet de cumhurbaşkanına hakaret etmeyecek.

Mutlu insanlar ülkesi olacağız. Fakirlikten kırılıyoruz. Zor iş buluyor çocuklarımız. Ben sizin çocuklarınıza bir öğretmen, bir ağabey gibi davranıcam. Onların huzurlu olması için çalışacağım.

Bizim bir hemşehri var. O devletin uçağına binip geziyor. Ben de kiralıyorum. Bana destek olacak mısınız? Bakalım devletin parasıyla mı daha iyi kampanya yapılıyor, yoksa halkın parasıyla mı? Ateşleyin biraz.

"İKİ KONUYU CİĞERİME YAZDIM"

TRT sana verdiğimiz o paralar haram olsun. Boğazında kalsın. Zıkkım olsun. Size öyle bir haddinizi bildireceğim ki... Göreceksiniz. İki şeyi unutmadım. Kinim yok. Rövanşım yok. İntikam duygum yok ama iki konuyu ciğerime yazdım. Bir, Soma'da yere düşen madenciye tekme atan vardı ya... Onu ciğerime yazdım. İki TRT'yi de onun yanına yazdım. TRT genel müdür sana sesleniyorum. Seni ciğerime yazdım. Bu fakir milletin hakkını Recep Tayyip Erdoğan'a yedirerek yaptığın bu yayıncılığı sana yedireceğim.

"ERDOĞAN'I YARGILAMAK BENİM İŞİM DEĞİL"

Adalet olacak bu memlekette. Gazetecilere, Ergenekon'da Silivri'de yaptıklarını yapamayacaklar bu ülkede. Tayyip Erdoğan'ı yargılamak benim işim değil. Benim işim adil bir yargı düzeni inşa etmek.

"AMERİKA FETÖ'YÜ BİZE İADE ETMEZSE..."

Buradan ilan ediyorum. 24 Haziran'da Allah'ın izni ve milletin istiğiyle cumhurbaşkanı olduğumda 3 ay içinde yargı düzenini değiştireceğiz. Adil bir yargı düzeni kuracağız. Ve Amerika'ya diyeceğiz ki "FETÖ'yü bize iade et. İade etmezsen 24 Aralık Noel günü, İncirlik'teki askerlerini Noel için Washington'a göndeririz" diyeceğiz. Bizim dünya ile kavga etmek gibi bir derdimiz yok. Amerika bizim müttefikimiz ama PKK'ya destek verirse gereğini yaparız. Biz kimse ile kavga etmek istemiyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Ey Amerika diye posta koyuyor. Sonra gidip 11 milyar dolarlık uçak alıyor.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan 750 milyon örtülü ödenek kullandı. Yazık, yazık. Size söz veriyorum benim dönemimde bu üçte birin altına düşecek.

Bana parayı nereden bulacaksın diyor? Suriyelilere 40 milyar dolar harcadılar. Parayı Suriyeliler yerine milletime vereceğim.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler